Παραλαμβανουν τα υπουργεια οι νεοι υπουργοι

11:23 22/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί η παράδοση και παραλαβή των υπουργικών χαρτοφυλακίων μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας η οποία προέκυψε έπειτα από ένα τετραήμερο έντονων...
διαβουλεύσεων, που διήρκεσαν έως την τελευταία στιγμή. Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Επίσης, ήδη έχει ολοκληρωθεί η παράδοση-παραλαβή στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται από το πρωί και ενημερώνεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπουργείο
Εργασίας

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στον Γιάννη Βρούτση, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης, τόνισε ότι η κατάσταση στον χώρο της εργασίας είναι εκρηκτική, πως επιχειρήθηκε η σύγκλιση και η αναζήτηση λύσεων, αλλά – όπως είπε – κάποιοι δεν θέλησαν να καταλάβουν. Ωστόσο, συνέχισε, η σύγκλιση πρέπει να αναζητείται ανά πάσα στιγμή.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί στο υπουργείο αναλαμβάνουν άνθρωποι με ιδέες, προτάσεις και πρόγραμμα. Πιστεύω ότι θα δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτησή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμανε:

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο της ψυχικής μου αναζήτησης, θα υπερασπιστώ την ιδέα αποκατάστασης του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, πρόκειται για προσωπική δέσμευση».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και το θέμα της μετενέργειας. Ειδικότερα για τους μισθούς, ο κ. Βρούτσης είπε ότι στόχος είναι να εναρμονισθούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομιμότητα.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός κ. Ελ. Οικονόμου μιλώντας στο προσωπικό του υπουργείου. Και πρόσθεσε: «Όλους όσοι καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη Χώρα μας και παρά την ένδεια μέσων, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται, αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο που τους διακατέχει.

Τα δύο έτη που είχα την τιμή να ηγούμαι της Ελληνικής Αστυνομίας και τους 8 μήνες που από διάφορες θέσεις βρέθηκα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντιμετωπίστηκαν πρωτόγνωρες προκλήσεις, στις οποίες ανταποκριθήκαμε με αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία.

Σας καλώ να συνεχίσετε με το ίδιο σθένος, τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να υπηρετείτε τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στα παιδιά μας, στην Πατρίδα μας
Keywords
Τυχαία Θέματα