Παπαμιμικος : καποιοι στη νδ δεν θελουν να γινουν εκλογεσ!

Για την επομένη της εκλογής προέδρου μετέθεσε τις αποκαλύψεις για όσους προσπαθούν να δυναμιτίσουν τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο γραμματέας της ΚΕΦΕ μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 σχολίασε...
την αποκάλυψη πως η εταιρία που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό για τη διενέργεια των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας πως τα ασφαλιστικά μέτρα της δεν επηρεάζουν τη διαδικασία και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο
ίδιος όμως άφησε αιχμές για την κίνηση της εν λόγω εταιρίας να προχωρήσει μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην κίνηση αυτή και απόρησε για το πώς γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και την προσφορά της εταιρίας που κέρδισε, λέγοντας καθαρά πως κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν οι εκλογές ούτε την επόμενη Κυριακή.

"Σε καμία περίπτωση δεν θα τιναχθούν στον αέρα οι εκλογές, θα γίνουν κανονικά. Δεν μπορούν να σταθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ή η μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόλις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες, ενώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η εταιρία ξέρει τόσες λεπτομέρεις για τον διαγωνισμό και τις άλλες εταιρίες που έκαναν προσφορές. Εδώ δεν ξέρω εγώ τέτοιες λεπτομέρειες και τις ξέρουν αυτοί; Κάποιος πρότεινε αυτή την εταιρεία, δεν εμφανίστηκε μόνη της", σημείωσε και προσέθεσε πως "υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να απαξιώνονται οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ή και να μην γίνουν οι εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν όμως και οι διαδικασίες θα κυλήσουν ομαλά".

Ακόμα, όσον αφορά στην επομένη των εκλογών, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτίμησε πως θα υπάρξει ενότητα στο κόμμα όποιος και να είναι αρχηγός, έχοντας την ευκαιρία στο μέλλον να "χτυπήσει" τον Αλέξη Τσίπρα. "Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας "χτυπιέται" και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ με σωστές παρεμβάσεις και νέα ιδεολογία μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας πολιτεύεται με όρους του παρελθόντος και αυτό δεν είναι καλό.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξέσπασε συζήτηση για ενότητα και διάσπαση. Αν ήταν έτσι, δεν θα κάναμε εκλογές. Όποιος και να βγει θα υπάρχει ενότητα, την οποία εγγυάται ο κόσμος της ΝΔ και όχι μόνο ο πρόεδρος. Όποιος και να βγει θα συνεργαστεί άψογα με τους συνυποψηφίους του για να γίνει η ΝΔ πιο δυνατή".

Για ακόμη μία φορά ο γραμματέας της ΝΔ απέκρουσε τη φημολογία πως υποστηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ όσον αφορά στον Κώστα Καραμανλή και τις διαρροές πως στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν θέλησε να σχολιάσει. "Δεν έχω μάθει να μιλάω μέσω διαρροών, όποιος θέλει να σχολιάσει κάτι μπορεί να το κάνει επώνυμα. Σέβομαι τον Κώστα Καραμανλή, τον εκτιμώ, αλλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω τέτοιες διαρροές. Όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ο ίδιος ξεκάθαρα.

Ας αποδείξει όποιος θέλει ότι εγώ στηρίζω τον Τζιτζικώστα. Δεν έχω κρύψει τη φιλία μου με τον εν λόγω υποψήφιο, όπως σχέσεις έχω με όλους τους υποψηφίους. Και το 2014 ήμουν φίλος με τον Τζιτζικώστα που κατέβαινε απέναντι στη ΝΔ, αλλά τότε εγώ ήμουν ο καλός και τώρα είμαι ο κακός".

Τέλος, εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως στοχοποιείται και "λασπολογείται" περισσότερο απ' όσο του αναλογεί για όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα γύρω από τις εκλογές.

"Πιστέψτε με πως ο κάθε ένας καταλαβαίνει ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μην γίνουν οι εκλογές, δεν θα πω εγώ ονόματα. Δεν θέλω να σηκώσω άλλο τους τόνους μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Ως στρατιώτης της παράταξης προσωπικά θα κάνω τα πάντα για να γίνουν οι εκλογές. Κάποιοι θέλουν να μείνουν γατζωμένοι στις καρέκλες τους και έχω φάει πολλή λάσπη το τελευταίο διάστημα επειδή προσπαθώ να είμαι απέναντί τους. Έχω ευθύνες και έχω κάνει λάθη, αλλά δεν υπάρχει κάτι σε όλο το κόσμο που δεν φταίει ο Παπαμιμίκος. Ενόχλησε που το 2010 βγήκα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κόντρα στα συστήματα. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να γίνουν οι εκλογές, αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το τι έγινε στις 22 Νοεμβρίου. Κάνουμε τα πάντα και εγώ και ο πρόεδρος για να γίνουν σωστά οι εκλογές. Δοκιμές γίνονται σε όλη τη χώρα αυτές τις μέρες. Η εταιρία που επιλέξαμε είναι διεθνούς κύρους και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε τα ίδια", κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα