Παπαδημουλης : θελουν να ριξουν την κυβερνηση γι αυτο τορπιλιζουν την συμφωνια του eurogroup

11:05 16/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Την άποψη ότι οι δανειστές επιχειρούν να τορπιλίσουν την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου ώστε να πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης...
«Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες» τόνισε ο κ.
Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Θέλουν να μας πνίξουν για να μην απλωθεί το παράδειγμα. Αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και απηύθυνε έμμεση έκκληση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. «Πρέπει να τρέξουμε και να πιέσουμε για να υλοποιηθεί η συμφωνία» σημείωσε.

«Αυτό που λέμε: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν την κρατάει κανείς, αλλά πρέπει να έχουμε χρονική και δημοσιονομική ανάσα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκάλυψε μάλιστα ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνεια είναι επειδή οι δανειστές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης.
Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε ακόμα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά» και να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις αποφάσεις της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Μάριο Ντράγκι έδωσε στην Αθήνα τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων και πέραν του ορίου. «Το ίδιο ζητούμε και τώρα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα