Ολες οι συνταξεις ειναι εξασφαλισμενες διαβεβαιωνει ο στρατουλης

10:05 16/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και θα δοθούν κανονικά, τόσο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και μετά, επεσήμανε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο πρωινό ενημερωτικό του ΣΚΑΪ...
Ερωτηθείς για τα λεγόμενα του Αλέξη Μητρόπουλου χθες ότι σε 3-4 χρόνια θα τεθεί θέμα μείωσης των συντάξεων αρχής γενομένης από τα υψηλά στρώματα, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι ο κ. Μητρόπουλος το είπε αυτό για να εξηγήσει ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η ΕΕ είναι λάθος και ότι πρέπει να πάμε σε πολιτικές αναπτυξιακής λογικής.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι
η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θίξει θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή τα δικαιώματα συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πού θα βρεθούν τα λεφτά ώστε να μη θιγούν οι ασφαλισμένοι, απάντησε από την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όπως πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, τα λεφτά θα βρεθούν από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που προωθεί η κυβέρνηση. Από τη ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη προσδοκώνται έσοδα 1,46 δισ. ευρώ φέτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα