Παπαδημος: τα νεα μετρα για την αναπτυξη ανοιγουν παραθυρο εξοδου απο την κριση

14:58 2/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η ανάπτυξη είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της...
Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι παράλληλα με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας θα παρθούν και μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

«Τα νέα
μέτρα για την ανάπτυξη ανοίγουν παράθυρο γα έξοδο από την κρίση. Τα νέα μέτρα θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και θα βοηθήσουν την ανάκαμψη της παραγωγής. Είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα που θα φέρουν άμεσο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος και χαμογελαστός.

«Έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης με ένα ενάρετο κύκλο εξυγίανσης και ανάπτυξης. Τα νέα μέτρα οικοδομούν στις συνθήκες σταθεροτητας που θα προκύψουν» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αξιοποίησουμε ακόμα περισσότερο τους πόρους του ΕΣΠΑ. Πρέπει να στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθωση των τραπεζών. Να επιταχύνουμε την πολιτική αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Να συνεχίσουμε την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού» είπε ακόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα