Παπαδημος: "να μην πανε χαμενες οι θυσιεσ"

09:44 12/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο προσήχθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα για να απολογηθεί. Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για...
τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τότε λήγει και
το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο.

Έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ένα διάλογο με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν περίμενε την σημερινή εξέλιξη:

- Τσοχατζόπουλος: Όχι

- Δημοσιογράφος: Είχατε πει στην βουλή ότι τα περιμένετε όλα.

- Τσοχατζόπουλος: Έχει περάσει καιρός, στο μεταξύ πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ…

Αναμένεται να εκδοθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο κ. Μαλλής.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει κρατούμενος μέχρι να μεταχθεί εκ νέου στον ανακριτή.

Δείτε: Τη συνέντευξη του κ. Τσοχατζόπουλου που είχε δώσει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι νέοι Φάκελοι», στον Αλέξη Παπαχελά.

«Επικοινωνιακό δώρο…»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για σκευωρία πολιτικής δίωξης και για ηθική απαξίωσή του, τονίζοντας πως αποτελεί «επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο στα δύο μεγαλύτερα κόμματα η θεαματική προσαγωγή μου στον Ανακριτή Αθηνών».

Διάταξη δημοσιοποίησης ονομάτων

Διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων κατηγορουμένων στην υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πλην του πρώην υπουργού, που κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα όπου και θα απολογηθεί, τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης είναι οι:

1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2.Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Ο Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο

3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια και

4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο (Μ. Πέμπτη) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκτέλεση των ενταλμάτων και ακολούθως στον ανακριτή της υπόθεσης.

Η σύλληψη

Στις 11.15 το πρωί, ο κ. Τσοχατζόπουλος πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους, «πάμε στον ανακριτή και θα τα πούμε εκεί». Κατόπιν ακολούθησε τις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι να φτά
Keywords
Τυχαία Θέματα