Παπαδημος - διαμαντοπουλου στο harvard...

18:38 4/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Άννα Διαμαντοπούλου, που συμμετείχε μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο, στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργανώνει το Harvard Kennedy School και το Harvard Business School
με θέμα «Ευρώπη: Το επόμενο βήμα»,...
στη Βοστόνη των ΗΠΑ μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική με την προϋπόθεση ενός σχεδίου δράσης που να απαντά στα άμεσα προβλήματα της κρίσης: τη φτώχεια και την ανεργία.

Αυτό, σημαίνει αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκδοση χρήματος και ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων στις δημόσιες υποδομές που έχει κατατεθεί ως πρόταση το 2002. Παράλληλα , ανέπτυξε την πρόταση που απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα του πολίτη «γιατί χρειάζομαι περισσότερη Ευρώπη» και βασίζεται σε πέντε άξονες: την ειρήνη, το νέο γεωπολιτικό ρόλο της Ευρώπης, τη Δημοκρατία, την οικονομική Δικαιοσύνη και τον ίσο καταμερισμό της ανάπτυξης.

Τέλος, ολοκλήρωσε την ομιλία της αναφερόμενη στην έξαρση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη και την ανάγκη επανασύνδεσης των ευρωπαϊκών δυνάμεων με τους πολίτες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπάρξει αφύπνιση υπάρχει κίνδυνος στις Ευρωεκλογές του 2014, στο Ευρωκοινοβούλιο να κυριαρχούν 27 Beppe Grillo.
Στο συνέδριο συμμετείχαν ακόμα εκτός του κ. Παπαδήμου και της Άννας Διαμαντοπούλου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου De Gucht, ο Πρόεδρος της Φιλελεύθερης και Δημοκρατικής Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου G. Vershofstadt, ο τ. Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και τ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ και της Bankia R. Rato, η Υπουργός Κοινωνικών Πολιτικών και Ισότητας στην Ιταλία E. Fornero καθώς και άλλοι ευρωπαίοι οικονομολόγοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα