Παλικαρια της ερτ: «ψυχη βαθεια!.......» ασπιδα στα ματ(::)ενα χρονο μετα!

12:03 7/11/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΑ 6 Μ.Μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«3η Μέρα: Κύριε Θεόδωρε Φορτσάκη, αγαπητέ κ. Πρύτανη. Κυρία Σοφία Βούλτεψη. Περιμένουμε να δώστε στη δημοσιότητα, τα...
πρακτικά της συνεδρίασης και τις υπογραφές των «παρόντων» μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, με την απόφαση «μαϊμού», διορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου για
τα προσεχή πέντε χρόνια. Η σιωπή δεν είναι χρυσός κ. Φορτσάκη, απολογηθείτε στον ελληνικό λαό που σας πληρώνει».

Ήταν ξημερώματα 4:15 πρωινή ώρα της 7ης Νοεμβρίου του 2013, όταν μία ομάδα κρανιοφόρων Ματατζήδων, οπλισμένοι σαν αστακοί, εισέβαλαν στον ναό της ελευθερίας του λόγου, της ενημέρωσης και του πολιτισμού, για να συλλάβουν δέκα «τρομοκράτες» που μετέδιδαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η φωνή και η εικόνα, έσβηνε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την ελληνική επικράτεια, με εντολή συγκυβέρνησης Σαμαρα-Βενιζέλου υπό την εποπτεία Δένδια, Καψή και εκτελεστή την ελληνική αστυνομία. Κάτι που ούτε η «χούντα» των Συνταγματαρχών δεν είχε τολμήσει...

Η Γεμάτη πόνο φωνή, του δημοσιογράφου Γ. Τσιμπίδα, υπό την απειλή των ΜΑΤ μέσα στο ραδιοθάλαμο, έβγαινε με δυσκολία, λίγα δευτερόλεπτα, πριν οι αστυνομικές δυνάμεις τον σύρουν με τη βία έξω που μόλις μπόρεσε να ψελίσει: «Σε λίγο η φωνή της Ελλάδας θα σιγήσει, ψυχή βαθειά...».

Τα ΜΑΤ στη συνέχεια πέρασαν «χειροπέδες» στην κεντρική είσοδο όπως θα θυμούνται οι φίλοι μας, και οι εκατοντάδες απολυμένοι όλων των ειδικοτήτων, έστησαν ένα πρόχειρο στούντιο στη οδό Μεσογείων. Από τον υπαίθριο αυτό χώρο άρχισαν να εκπέμπουν ζωντανό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό!

Από την 11η Ιουνίου, που Σαμαράς-Βενιζέλος έριξαν το «μαύρο» και την 7η Νοεμβρίου που τα ΜΑΤ πέρασαν «χειροπέδες», συμπληρώνονται(στις 11 Νοεμβρίου) 17 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα, μια μικρή ομάδα από «προδότες» που δεν υπερέβαιναν τους 5-6 με επικεφαλής τον Π. Καψή και εκτελεστή τον νεκροθάφτη Γκίκα Μάναλη άρχισαν να ασελγούν βάναυσα επάνω της.

Δεν σεβάστηκαν το «πληγωμένο» και άρρωστο κορμί της ΕΡΤ, που από την ημέρα εκείνη, παρ΄ότι βρίσκεται στον επιθανάτιο ρόγχο, εξακολουθούν να ασελγούν ακόμη και μέσα στην εντατική μονάδα που βρίσκεται. Αυτή η μικρή ομάδα «προδοτών» που την έκλεισε, έχει σήμερα την εύνοια της συγκυβέρνησης να την αναμορφώσει, η οποία σπρώχνει όλο και πιο βαθειά στο «βούρκο» την ΕΡΤ και την ιστορία της!!!

Οι απολυμένοι, όλο αυτό το διάστημα πλήρωσαν πολύ βαρύ φόρο-ηθικά-υλικά-σωματικά- χωρίς να λυγίσουν. Αυτοκτονίες, εμφράγματα, εξώσεις, άστεγοι, ουρά σε συσσίτια, αλλά βαθειά την πίστη ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει! Η κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου παραμένει κλειστή, ενώ η «μαύρη» σημαία που υψώνεται στην είσοδο του κτηρίου, πενθεί μαζί με τους απολυμένους, μέχρι να επαναλειτουργήσει ξανά και να γεμίσει χαμόγελα και αισιοδοξία ο ναός της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σηματοδοτώντας μια καινούργια αρχή.

ΠΟΣΠΕΡΤ-ΕΣΗΕΑ, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των απολυμένων που συνεχίζουν τον αγώνα, καλούν τον ελληνικό λαό σήμερα στις 6 η ώρα το απόγευμα, σε μια συμβολική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο, από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την είσοδο των ΜΑΤ!!!

Στην ανακοινωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων:

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων , ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης».

ΕΣΗΕΑ: «Καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο.
Ο αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για όλο το δημοσιογραφικό κλάδο».

Όλοι στις 6 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με ένα και μοναδικό αίτημα. Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ!
Keywords
Τυχαία Θέματα