''οι ελληνοκυπριοι ζητουν περισσοτερο εδαφος απο οτι προβλεποταν στο σχεδιο αναν...

10:52 7/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό είναι ακραίες και απαράδεκτες, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς 'Eρογλου...
Ο Eρογλου μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έφερε οποιοδήποτε χάρτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά μια λίστα με ονόματα χωριών, και πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά περισσότερο έδαφος από αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν.

Είπε, ακόμα, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει να ξεκινήσει τη διαδικασία του πάρε-δώσε και ότι δεν έχει τη νοοτροπία να μπει σε μια διαδικασία αμοιβαίου κέρδους, και ισχυρίστηκε
ότι η χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του Μπαρμπαρός για να αναστείλει τις συνομιλίες.

Αναφορικά με το κεφάλαιο της ιθαγένειας, ο κ. Eρογλου δήλωσε ότι όλοι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους θα είναι «πολίτες» του νέου «συνεταιριστικού κράτους», όπως αποκάλεσε την επιδιωκόμενη λύση, και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν δέχεται να κάνει διακρίσεις μεταξύ των «πολιτών» της.

Ο Ντερβίς 'Ερογλου είπε ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν σε 1-2 χρόνια, τότε άλλες εναλλακτικές θα συζητηθούν. Επίσης, εξέφρασε τη βούληση της τ/κ πλευράς, κατά την έκφρασή του, για συμφωνία, και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει την ανάλογη θέληση.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπομονή των Τουρκοκυπρίων εξαντλείται και πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για άλλα 50 χρόνια.

Επίσης, είπε πως η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου και ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταστήσουν δυσκολότερη μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό.

Τέλος, όσον αφορά την υποψηφιότητά του για τη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους, ο κ. Έρογλου είπε πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις 14 του Νιόβρη, σημειώνοντας ότι έχει αποθέματα ενέργειας για ακόμη πέντε χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα