Παγκόσμια διαφήμιση για την σπάρτη λακωνίας, η διοργάνωση του spartan race

10:44 6/11/2016 - Πηγή: Fimotro

Το Spartan Race για όσους δεν γνωρίζουν, ξεκίνησε από την Αμερική και διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου με πολυάριθμες συμμετοχές. Είναι αγώνισμα που περιλαμβάνει τρέξιμο, στίβο μάχης, εμπόδια και πολλά ακόμα στάδια δυσκολίας.
Βγαλμένο από την ιστορία της Σπάρτης, έχοντας πάρει και το όνομα της, δίνει έμφαση στην γυμναστική των Αρχαίων Σπαρτιατών.

Αυτό λοιπόν το αγώνισμα με Παγκόσμια φήμη έρχεται και στην Ελλάδα. Οι Υπεύθυνοι κάνοντας

ένα ταξίδι αστραπή στην χώρα μας επισκέφθηκαν πρώτα την Αθήνα και στην συνέχεια φτάνοντας στην Σπάρτη συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη όπου συζητήθηκε η προοπτική να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Αγωνίσματος στην Περιοχή μας.

Αυτό σημαίνει πως περίπου 10.000 άτομα από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν για μια ολόκληρη εβδομάδα όχι μόνο την Σπάρτη αλλά όλη την Ελλάδα.

Επίσης τέθηκε η πρόταση αν όλα πάνε καλά, ο τελικός κάθε χρόνο να γίνεται στην Σπάρτη τιμώντας έτσι την Ιστορία, αφού όλη η πηγή σκέψης και δημιουργίας έχει αναφορά στην Σπάρτη Λακωνίας.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης παρουσίασε το κείμενο της σύμβασης για την συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία που διοργανώνει τον αγώνα στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι βλέπουν θετικά την συνεργασία αρκεί να υπάρξουν μετατροπές στη σύμβαση, καθώς θεωρούν οτι δημιουργεί στον Δήμο μόνο υποχρεώσεις ενώ δεν προκύπτουν θεμελιωμένα δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας κ. Χαραμής τόνισε ότι σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο έχει γίνει δεκτός και είναι περιζήτητος ο αγώνας αλλά με την πόλη της Σπάρτης συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι: «Έχουμε το όνομα κι έχετε τη χάρη…» είπε ο λάκωνας στην καταγωγή Νίκος Χαραμής χωρίς ωστόσο να μεταπείσει όσους διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για το ύφος, την ιστορική ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση και την reality παραγωγή.

Οι διοργανωτές επιθυμούν την τέλεση κάθε τελικού του αγώνα στην Σπάρτη αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση 10.000 τουριστών – επισκεπτών σε μια εβδομάδα λόγω της έλειψης υποδομών.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δείχνουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δεν έχει τη δύναμη να φιλοξενήσει τις χιλιάδες κόσμου (αθλητές και συνοδοί) που θα βρίσκονται για μια εβδομάδα τον χρόνο στη Σπάρτη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις πάνω από 3.000 αθλητές και υπερδιπλάσιοι συνοδοί θα επιλέγουν την Σπάρτη ως τόπο προορισμού όχι μόνον την εβδομάδα του αγώνα αλλά και για προετοιμασία.

Να σημειωθεί ότι οι πίστες του αγώνα, που έχουν οριοθετηθεί παράλληλα με τον ποταμό Ευρώτα στην περιοχή Σπάρτης και Καραβά, θα είναι στη διάθεση του Δήμου για αξιοποίηση αλλά όχι για εμπορική ή επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00 πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη,μεταξύ των οποίων η λήψη απόφασης για το SPARTAN RACE :
Διοργάνωση αγώνα με την επωνυμία SPARTAN RACE.
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος.

Σκοπός είναι η μόνιμη καθιέρωση του παγκόσμιου τελικού SPARTAN RACE στην Σπάρτη.

Notospress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα