''οσο και να μειωθει το χρεος παλι θα την πληρωσει ο λαοσ''...

Όσο και να μειωθεί το δημόσιο χρέος είτε με κούρεμα, είτε χωρίς κούρεμα με επιμήκυνσή του πάλι θα τη πληρώσει ο ελληνικός λαός, τόνισε ο γενικός γραμματέας...
της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η πρόταση της κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών
προς την τρόικα και προς τους εταίρους τους για κάποια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους ή για κάποια άλλα αντίστοιχα τέτοια μέτρα, όσο και το κούρεμα του χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι η πρόταση του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους.
Ο λαός μας, συνέχισε, δεν φταίει γι’ αυτό το χρέος, δεν ευθύνεται ούτε στο ελάχιστο για τη δημιουργία αυτού του χρέους, ευθύνονται μόνο αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τη χώρα μας, καλείται να πληρώσει όλα τα σπασμένα.
«Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που φοροαπαλλάσσει, που επιδοτεί εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, επεκτείνει αυτή τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί και στους έλληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό εφόσον έχουν κάποιο μικρό εισόδημα από ένα ακίνητο», παρατήρησε.
Τέλος όσον αφορά στη δημιουργία μιας Λαϊκής Συμμαχίας, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε: «Δε νιώθουμε καθόλου μόνοι. Είμαστε μέσα στο λαό, είμαστε σάρκα από τη σάρκα των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι άσχετα ακόμα και με το τι ψηφίζουν σε κάθε εκλογές, τι επιλέγουν, έχουν μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, πολιτικά κόμματα τέτοια που μέσα από τη Λαϊκή Συμμαχία να διεκδικήσεις την εξουσία με προϋποθέσεις, να βγεις από την κρίση σε όφελος του λαού».
Keywords
Τυχαία Θέματα