Ορκιστηκε ο νεου υπουργος αμυνας της κυπρου...

16:31 7/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο εκσυγχρονισμός και η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Kυπριακής Εθνικής Φρουράς θα συμβάλει στα μέγιστα και στην ικανότητα και τη δυνατότητα τη ...
διαπραγματευτική και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην προσδοκία του λαού για μείωση της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην τελετή ορκομωσίας του νέου υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Παράλληλα, στην τελετή διαβεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό
Μέγαρο δεν έλειψαν οι αναφορές στο ήθος και την ακεραιότητα του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλο, τον οποίο διαδέχεται σήμερα ο κ. Φωκαΐδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως την ίδια ώρα ο κ. Φωκαΐδης αναλαμβάνει ένα “ζωτικής σημασίας Υπουργείο για την πατρίδα μας η οποία βρίσκεται εδώ και σαράντα χρόνια υπό κατοχή”.

“Ο εκσυγχρονισμός και η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής δύναμης της Εθνικής Φρουράς χωρίς αμφιβολία θα συμβάλει στα μέγιστα και στην ικανότητα και τη δυνατότητα τη διαπραγματευτική, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιήσει και προσδοκίες του λαού μας ότι μέσα από τον εκσυγχρονισμό μπορεί να πετύχουμε όχι απλά την ενίσχυση της ΕΦ αλλά και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο νέος υπ. Άμυνα είπε πως ο ίδιος έχει απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνει.

“Και η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί διαδέχομαι στη νευραλγική αυτή θέση τον αείμνηστο, φίλο και συνεργάτη, Τάσο Μητσόπουλο, που αποτέλεσε σπάνιο και λαμπρό υπόδειγμα πολιτικού ανδρός και ανθρώπου”, πρόσθεσε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα