Ολοκληρωθηκε η νεα εκκαθαριση φαπ για τους κατοικους ψυχικου...

20:36 29/4/2014 - Πηγή: Fimotro
«Χαράς ευαγγέλια» για τους κατοίκους του Ψυχικού, για τους οποίους μετά από πολύμηνους δικαστικούς αγώνες, έγινε τελικά νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας...
για το έτος 2012, με βάση τις αντικειμενικές τιμές του 2008 και όχι τις υψηλότερες που είχε ορίσει -κατόπιν έρευνας συμβολαίων- η αρμόδια ΔΟΥ το 2011.

Η νέα εκκαθάριση ΦΑΠ
διενεργήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το αποτέλεσμά της εμφανίζεται πλέον στην εικόνα οφειλών των φορολογούμενων στο Taxisnet.

Το παράδοξο είναι πάντως ότι και μετά την νέα εκκαθάριση, οι ιδιοκτήτες δεν βλέπουν μείωση της οφειλής τους, αλλά φαίνεται να οφείλουν ολόκληρο το ποσό.

Ο λόγος είναι ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν αφαίρεσε αυτόματα το ποσό της παλαιάς εκκαθάρισης. Έτσι βρίσκονται ορισμένοι να χρωστούν περισσότερα και από πριν και δεν θα μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα αν δεν περάσουν από την ΔΟΥ, μέχρι τουλάχιστον να γίνει συμψηφισμός της νέας οφειλής με την παλαιά που ακυρώνεται.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα