ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

11:07 20/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο μεξικανός υπουργός Οικονομικών Ερνέστο Κορντέρο εκφράσθηκε, χθες Πέμπτη, υπέρ του κυβερνήτη της Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς ως υποψηφίου για τη θέση του γενικού διευθυντή του...

Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ την ίδια ώρα και η Κίνα επιθυμεί δικό της άνθρωπο στο νο. 1 του Ταμείου.

«Είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το ΔΝΤ», δήλωσε ο υπουργός Ερνέστο Κορντέρο, στον μεξικανικό Τύπο. Ο Αγκουστίν Κάρστενς, ο οποίος είναι διοικητής της Τράπεζας
του Μεξικού από τον Ιανουάριο του 2010, κατείχε τη θέση του προέδρου της επιτροπής ανάπτυξης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από το Μάρτιο του 2007 ως τον Οκτώβριο του 2009.

Στο μεταξύ, στην Κίνα φωνές υψώθηκαν σήμερα για να υποστηρίξουν ότι ο αντικαταστάτης του Στρος-Καν επικεφαλής του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι Κινέζος, ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η ανέλιξη των παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων.

«Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα τέλος στον έλεγχο του ΔΝΤ από τους Δυτικούς», ανέφερε ο σχολιαστής Σαν Ρενπίνγκ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα Global Times.

Ο Ζιου Σιαοτσουάν, διοικητής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Ντίγι Καϊτζίνγκ Ριμπάο, επέμεινε, απαντώντας σε δημοσιογράφους, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, υπονοώντας ότι οι δυσκολίες αυτές θα πρέπει να ευνοήσουν την υποψηφιότητα ενός μη Ευρωπαίου.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία προωθεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών της, Κεμάλ Ντερβίς, για την ηγεσία του Ταμείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα