Όλες οι επιλογες για το ιραν ειναι στο τραπεζι υπενθυμιζει και παλι το ισραηλ

08:37 24/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες δήλωσε εν νέου ότι όλες οι επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης με τα πυρηνικά του Ιράν «είναι πάνω στο τραπέζι», συμπεριλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης. «Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο...
κράτος. Έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι οποιασδήποτε απειλής», επισήμανε κατά τη διάσκεψη των προέδρων των κυριότερων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ.

«Έχουμε μετρήσει τα λόγια μας», επέμεινε.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος περιέγραψε ως αποκύημα φαντασίας
άρθρο της Haaretz την Πέμπτη σύμφωνα με το οποίο ο Πέρες ετοιμάζεται να κοινοποιήσει στον Μπαράκ Ομπάμα την αντίθεσή του σε μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν στο εγγύς μέλλον.

Τις επόμενες ημέρες τρεις ανώτατοι Ισραηλινοί παράγοντες πρόκειται να επισκεφτούν την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος Σίμον Πέρες πρόκειται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Έπεται η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Μπ.Ομπάμα στις 5 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο ενώ και ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών στην Ουάσινγκτον σε προετοιμασία της συνάντησης Ομπάμα-Νετανιάχου.

Από τις αρχές του χρόνου η ένταση στο Περσικό Κόλπο έχει αυξηθεί με το Ιράν να απειλεί ότι θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ από όπου μεταφέρεται ένα πολύ σημαντικό μέρος των ποσοτήτων του πετρελαίου παγκοσμίως. Ταυτόχρονα αποφάσισε να κλείσει τη στρόφιγγα προς ευρωπαϊκές χώρες αν και η ΕΕ θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο σε εμπάργκο του ιρανικού πετρελαίου.

Παράλληλα επανέρχεται με ένταση το ζήτημα ενός προληπτικού χτυπήματος του Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων με ή χωρίς την έγκριση (ή την έγκριση) των ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα