Ολα τα πολιτικα κομματα της ελλαδας καταδικαζουν την επιθεση στο παρισι

Την καταδίκη τους για τις φρικιαστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι εκφράζουν όλα τα πολιτικά κόμματα, παράλληλα με την αλληλεγγύη τους στο γαλλικό λαό.
ΣΥΡΙΖΑ: Όλος ο...
δημοκρατικός κόσμος δοκιμάζεται από την βία και την απανθρωπιά των μαζικών δολοφονιών
«Η Γαλλία πενθεί, και μαζί της όλος ο δημοκρατικός κόσμος συγκλονίζεται και δοκιμάζεται από τη βία και την απανθρωπιά των μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένα τραύμα στην καρδιά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού,
των αξιών που ενσάρκωσε ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Εκφράζουμε την θλίψη μας, τον αποτροπιασμό μας. Συλλυπούμαστε τους οικείους των θυμάτων, συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σε όλους όσοι επλήγησαν, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το λαό της Γαλλίας. Και προβληματιζόμαστε βαθιά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «δεν μπορούμε, και δεν πρέπει, να αφήσουμε τη βία, τον τρόμο και τη μισαλλοδοξία να πάρει τη θέση της ελευθερίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς. Ένα τέτοιο μέλλον δεν μας αξίζει».
Συμπαράσταση στον Γαλλικό λαό και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.
« Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία είναι τραγικά γεγονότα. Είναι ένα θέμα που πρέπει την Ευρώπη να την απασχολήσει, συνδέεται και με την οικονομική κρίση αλλά και με το προσφυγικό και βεβαίως δεν θα πρέπει αυτό το θέμα να δημιουργήσει μια οπισθοχώρηση στη δημοκρατία και στις αρχές της αλληλεγγύης στην Ευρώπη», δήλωσε.
Εκτακτη σύσκεψη στη ΝΔ
Με εντολή του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της ΟΔΕ Εξωτερικών και 'Αμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ανακοίνωση της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης τονίζεται ότι ζούμε συνθήκες τυφλού τρομοκρατικού πολέμου κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά τελικά της ανοιχτής κοινωνίας.
«Η ΝΔ και η ΚΟ συμπαρίστανται ολόθερμα στο γαλλικό λαό για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό πλήγμα που δέχθηκε», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση σημειώνοντας ότι η Γαλλία δεν είναι μόνο θύμα αυτής της επίθεσης μίσους, βαρβαρότητας και απανθρωπιάς αλλά και σύμβολο ενός τρόπου ζωής που αποτελεί κατάκτηση για κάθε άνθρωπο».
Η ΝΔ αναφέρει ότι η ανοιχτή κοινωνία και οι ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο πραγματικός στόχος και εχθρός αυτού του άνανδρου σκοταδισμού.
«Η Δημοκρατία όμως οφείλει να είναι μαχόμενη. Και σε αυτή τη μάχη που δίνει η Δημοκρατία, όπως υπαγορεύει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είμαστε όλοι δίπλα στη Γαλλία, είμαστε όλοι ένα με τη Γαλλία!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τασούλας, Γ. Κουμουτσάκος και Ι. Κεφαλογιάννης.
ΠΑΣΟΚ: Δεν θα υποχωρήσουμε από τις αρχές μας
«Τα θερμά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό», εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Το χτεσινό τρομοκρατικό λουτρό αίματος στο Παρίσι αποτελεί πλήγμα, που προκαλεί θλίψη, πένθος αλλά και οργή. Η θερμή έκφραση συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης απέναντι στο γαλλικό λαό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η Ευρώπη είναι, από σήμερα, μια «αμυνόμενη δημοκρατία» απέναντι σε κάθε λογής φανατισμούς, που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα υποχωρήσουμε στις αρχές μας. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς τους συμψηφισμούς του φόβου, θα πρέπει να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα, ξανά και διαρκώς, τις οικουμενικές αξίες της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού».
ΚΚΕ: Λάδι στη φωτιά...
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο Γαλλικό λαό, που θρηνεί εκατοντάδες θύματα.
Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και αξιοποιούνται απ' όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις».

Το Ποτάμι: Ειμαστε όλοι Γάλλοι
«Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο, ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί».
ΑΝΕΛ: Εγρήγορση και κοινή δράση
«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα, μια ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού. Η Γαλλία και ολόκληρη η Ευρώπη ζει δυστυχώς τη δική της 11η Σεπτεμβρίου. Η άνανδρη και αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας δείχνει ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες» αναφέρει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον γαλλικό λαό και την πολιτική του ηγεσία που δοκιμάζονται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί εγρήγορση, κοινή δράση και αποφασιστικότητα. Αλλά και περιφρούρηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπιστικών ιδεωδών» καταλήγει στην δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Λαϊκή Ενότητα: Οχι σε κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας
«Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλο το γαλλικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Αυτές τις ώρες χρειάζεται να αποτραπούν οι κίνδυνοι να τροφοδοτήσει η τραγωδία στο Παρίσι κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας στην ήπειρο και πολύ περισσότερο ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις. Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία πρέπει να έχει στην προμετωπίδα της την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τολμηρές συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημοκρατική σταθεροποίηση και δίκαιες ρυθμίσεις στην Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή».
Keywords
Τυχαία Θέματα