Οι υπαλληλοι του υποικ-νεριτ και οι πρωην της ερτ τα θυματα της κυβερνητικης αλαζονειας της 11ης ιουνιου 2013

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όσοι μας διαβάζουν θα είχαν διαπιστώσει, ότι από την 11η Ιουνίου 2013, που η κυβερνητική αλαζονεία και τα παρανοϊκά μυαλά κάποιων, έβαζαν «λουκέτο» στο ναό της δημοκρατίας και ελευθερίας του...
λόγου, είχαμε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική.

Από τότε μέχρι σήμερα, κρατήσαμε την ίδια τακτική και πολλές φορές λόγω των αδικιών εις βάρος των εργαζομένων, βγήκαμε και εκτός των ορίων της ευπρέπειας του γραπτού λόγου. Ομολογώ ότι δεκαέξη μήνες μετά, δεν μετανειώσαμε,
για ότι γράφαμε, και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Η κριτική μας απέναντι στην κυβέρνηση και την ηγεσία του μορφώματος, ((ΕΡΤ)-ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ, επιβεβαιώθηκε πλήρως, ότι σκοπό είχε τη διάλυση του φορέα και τη μετατροπή του σε ένα περιθωριακό κανάλι της «γειτονιάς», πέρα από «τρόικες» και ωφέλη των ιδιωτικών καναλιών.

Οι ευθύνες των διοικήσεων και της κυβέρνησης είναι τεράστιες και πρέπει να λογοδοτήσουν. Δεν είναι ώρα να κάνουμε απολογισμό. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο. Και πιστεύω ότι θα κάνει καλά τη δουλεία της. Η ΕΣΗΕΑ αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς άργησαν να πάρουν μυρωδιά, για τα σκάνδαλα, παρανομίες, παρατυπίες, ρουσφέτια, προκηρύξεις «μαιμού», και επιλογές, προσώπων μέσα στη βαθιά νύχτα η σε σκοτεινούς θαλάμους.

Στις προκηρύξεις αξιολογήσεις και συνεντεύξεις, έγιναν με τρόπο μεσαιωνικό, όπως και οι συμβάσεις που καταρτιστήκαν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε, την ηγεσία του μορφώματος σε όλα τα στρώματα, Εποπτικό Συμβούλιο, διοικητικό συμβούλιο, να παρανομούν. Καψής-Φορτσάκης-Προκοπάκης-Μάναλης-Γουγά-Σουλτανιά-Θωμόπουλος- Κοντιζάς-Κουπελίδης-Λουριδάς και μερικά ακόμα πρόσωπα, πρέπει να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για την κατάντια την δημόσιας τηλεόρασης.

Χαίρομαι πραγματικά, που επιτέλους, η δικαιοσύνη, άνοιξε το δρόμο, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, και η ΕΣΗΕΑ, βγαίνει από το λήθαργο. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, γράφαμε, με τίτλο: «Κάλπικες και παράνομες οι προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ! Θα ακυρωθούν; Η έκθεση βόμβα και τα ρουσφέτια!». «Στον εισαγγελέα οι αδιάβλητες προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ».

Με στοιχεία και ντοκουμέντα, περιγράφαμε τα όργια του Ραδιομεγάρου σε όλα τα επίπεδα. Όλα αυτά που γράφαμε έρχονται τώρα να τα επιβεβαιώσουν με προσφυγές στη δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα.
Συγκεκριμένα:

-«.. το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με την από 14.1.2014 ανακοίνωσή του και η τη εν συνεχεία με την από 28.1.2014 δική της, δημοσίευσαν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση μητρώου αξιολογητών, έργο των οποίων θα ήταν η αξιολόγηση και βαθμολόγηση των υποψηφίων για πρόσληψή.

-ουδέποτε καταρτίστηκε μητρώο αξιολογητών, παρ' ότι η κατάρτιση αυτού συνδεόταν αδιάσπαστα με την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, κατά συνέπεια, η καθ' ης παραβίασε παρανόμως και υπαιτίως τους όρους της εν λόγω προκήρυξης, η δε αξιολόγησή από αξιολογητές με τα προσόντα που ορίζει η παραπάνω πρόσκληση και με απαρέγκλιτη τήρηση της διαδικασίας αυτή που προβλεπόταν αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αντιθέτως, προς την υποχρέωση να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, οι λεγόμενοι αξιολογητές ορίζονταν με αυθαίρετες αποφάσεις Προέδρων ή στελεχών της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ή του Εποπτικού Συμβουλίου.
Κατά συνέπεια τονίζεται, και μόνο εκ του γεγονότος αυτού η όλη διαγωνιστική διαδικασία στερείται νομιμότητας και οποιουδήποτε κύρους.»
Έχουμε συνέχεια για όσα θα αποκαλύψουμε όταν έρθει η ώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα