Οι ''λυκανθρωποι'' του πουτιν...

15:10 3/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που τόσο οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί, όσο και οι διπλωματικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή, με επίκεντρο την Ουκρανία και κυρίως...
την Κριμαία, οι δύο πλευρές, Μόσχα και Κίεβο, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα “όπλα” στην μεταξύ τους διένεξη.

Ήδη το Σάββατο ο ηγέτης των εθνικιστών της Ουκρανίας, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα Ντμίτρι Γιάρος, κάλεσε τον ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών Ντόκου Ουμάροφ – διαβόητο τρομοκράτη και καταζητούμενο από την Ιντερπόλ – στα όπλα για σύμπραξη ενάντια στη Ρωσία.

Η...
απάντηση της Μόσχας ήρθε – ή σωστότερα... κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Κριμαία. Και προς τούτο ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν! Ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστό και ως "Χειρούργο", για να του ζητήσει να... παρέμβει στα δρώμενα στην Κριμαία.

Ο κ. Ζαλντοστάνοβ, ο οποίος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με στενή φιλία με το Ρώσο ηγέτη, είναι ο αρχηγός των... "Λυκάνθρωπων", των Night Wolves. Ήτοι του μεγαλύτερου κλαμπ μηχανόβιων της Ρωσίας, με πάνω από 5.000 μέλη.

Οι “Λυκάνθρωποι” αυτοαποκαλούνται παθιασμένοι πατριωτικοί και πιστεύουν πως "όπου βρίσκονται οι ίδιοι πρέπει να θεωρείται ρωσικό έδαφος". Ιδρύθηκαν την δεκαετία του '80 κατά την διάρκεια της Περεστρόικα με αντι-σοβιετικά φρονήματα κι ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους, γραπτούς και άγραφους, και όλα τα πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.

Όπως μεταδίδουν απεσταλμένοι διεθνών Μέσων, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ζαλντοστάνοβ, οι "Λυκάνθρωποι" οργάνωσαν μια μαζική μηχανοκίνητη πορεία από την βορειοανατολική Ουκρανία στις ρωσόφωνες περιοχές της Κριμαίας, με στόχο να βοηθήσουν τις εκεί προ-ρωσικές δυνάμεις πολιτοφυλακής.

Μέλος τους δήλωσε: "Δεν θέλουμε να γίνει στην Κριμαία ότι έγινε στο Κίεβο. Ναζί και ληστές κατέλαβαν την εξουσία εκεί. Και αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα