Οι νικητές των Βραβείων Oscar 2014

Η φετινή απονομή των όσκαρ λοιπόν τελείωσε τα ξημερώματα 3 Μαρτίου για την Ελλάδα, χωρίς πολλές πολλές εκπλήξεις και απρόοπτα! Η Ellen DeGeneres, η παρουσιάστρια των βραβείων όπως είναι λογικό έκλεβε κάθε λίγο και λιγάκι την παράσταση με το χιούμορ, τις «προσβολές» της, αλλά και τον αυθορμητισμό της. Ενώ η φωτογραφία που έβγαλε κατά την διάρκεια της απονομής μετράει ήδη
κάτι εκατομμύρια retweets. 7 Όσκαρ λοιπόν, σάρωσε το «Gravity», κυρίως σε τεχνικά θέματα αφού το αξίζει κιόλας, 3 το «12 Χρόνια Σκλάβος» και 3 το «Dallas Buyers Club». ( Να πω ότι δεν τα ‘λεγα… τα ‘λεγα.. :P ).

If only Bradley's arm was longer. Best photo ever. #oscars pic.twitter.com/C9U5NOtGap

— Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) March 3, 2014
Ξεκινώντας λοιπόν από τον μεγάλο νικητή το χρυσό αγαλματίδιο πήρε η ταινία Gravity για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ, Ηχητικά Εφέ, Ήχος, Φωτογραφία, Μοντάζ και Μουσικής. Ενώ επίσης ο Κουαρόν βραβεύτηκε για την Καλύτερη Σκηνοθεσία για φέτος.. Φυσικά η νίκη σε όλες αυτές τις κατηγορίες ήταν αναμενόμενη.

Το όσκαρ για τον Α’Ανδρικό και Β’ανδρικό Ρόλο απονεμήθηκε στον Μάθιου ΜακΚόναχι και τον Τζάρεντ Λέτο αντίστοιχα, για τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους αλλά και τις θυσίες τους για τον ρόλο τους στο Dallas Buyers Club, ενώ με μόλις 250$ για μακιγιάζ η Αντρουίθα Λι και Ρόμπιν Μάθιους πήραν το χρυσό αγαλματίδιο για το Μέικ Απ και τις Κομμώσεις της ταινίας.

Η ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος κέρδισε το Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία και του Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ η Λουπίτα Νιόγκ’ο κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για το Β’ Γυναικείο Ρόλο.

Το Α’Γυναικείο Ρόλο κατέκτησε μάλλον η αναμενόμενη Κέιτ Μπλάνσετ για τον ρόλο της στην Θλιμμένη Τζάσμιν, -όχι είδες το φόρεμά της;; ( Αν και εκθαμβωτική ακόμα υποστηρίζω Jennifer Lawrence :P ).

Κουστούμια και Καλλιτεχνική Διεύθυνση στην ταινία The Great Gatsby, αναμενόμενο για αυτές τις κατηγορίες αφού η Κάθριν Μάρτιν και ο Μπέβερλι Νταν έκαναν εκπληκτική δουλειά.

Η ταινία Her κέρδισε επάξια το Όσκαρ για το Πρωτότυπο Σενάριο και ο Σπάικ Τζόουνς έχει κάθε λόγο να χαίρεται.

Τέλος νικήτρια Ταινία Κινουμένων Σχεδίων καθώς και για το Τραγούδι το Frozen ή αλλιώς Ψυχρά και Ανάποδα, λογικό αφού έσπασε τα ταμία και έκανε τη Disney περήφανη για άλλη μια φορά.

Οι υπόλοιποι νικητές : ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION «Mr. Hublot» των Λόρεν Γουιτς και Αλεξάντρ Εσπιγκάρ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ LIVE ACTION «Helium» των Αντερς Γουόλτερ και Κιμ Μάγκνουσον ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «The Lady in Number 6: Music Saved My Life» των Μάλκομ Κλαρκ και Νίκολας Ριντ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «20 Feet from Stardom» του Μόργκαν Νέβιλ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ «Η Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο (Ιταλία)Βέβαια οι χαμένοι δεν είναι και τόσο χαμένοι αφού έφυγαν με μια Super Gift Bag αξίας 80.000$ …. Μήπως τελικά αξίζει να χάσεις.. :P Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα