''oi δραστες εβαλαν τις βομβες ντυμενοι αθλητεσ''...

14:19 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΕΚΤΑΚΤΟ...
«Τύπου» Μαδρίτης ήταν οι βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης, σύμφωνα με πρώην πράκτορα του FBI...
Σε δηλώσεις του ο Μαρκ Ροσίνι, ο οποίος το 2004 είχε βοηθήσει τις ισπανικές αρχές να διαλευκάνουν τα αίτια αλλά και να εντοπίσουν τους δράστες των βομβιστικές επιθέσεων στα τρένα της Μαδρίτης που είχαν προκαλέσει το θάνατο 191 ανθρώπων, υποστηρίζει πως τα δύο αιματηρά γεγονότα έχουν πολλές ομοιότητες.

1. Χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί και για τις επιθέσεις ευθύνονται πάνω από ένας δράστες.

2.
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν πιθανότατα μέσω κινητών τηλεφώνων ενώ οι δράστες είχαν μάλλον καμουφλαριστεί.

3. Οι μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν εν ώρα αιχμής γεγονός που σημαίνει ότι οι δράστες ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Βλέποντας τις φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας. ο Ροσίνι δήλωσε πως του θύμιζαν τις επιθέσεις της Μαδρίτης.

"Δεν ξέρω εάν είναι εσωτερική τρομοκρατία ή εάν οι δράστες είχαν εμπλουτίσει τις βόμβες με λεπίδες και καρφιά, όταν όμως είδα τις φωτογραφίες ήταν σα να έβλεπα μία έκρηξη σε δεξαμενή προπανίου ή υγραερίου", δήλωσε ο πρώην πράκτορας του FBI.

Σύμφωνα με τον ιστότoπο "thedailybeast.com", o Ροσίνι υποθέτει πως τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν ενώ ο μαραθώνιος της Βοστόνης ήταν σε εξέλιξη. "Πιθανότατα ο βομβιστής είχε βάλει αθλητικά ρούχα, είχε κατέβει στο γήπεδο και εμφανίστηκε σαν οπαδός ή απλά μετέφερε νερό στους αθλητές ξεγελώντας πανεύκολα τις αστυνομικές δυνάμεις", υποστηρίζει.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα