Οι δηλωσεις των κομματων της αντιπολιτευσης μετα τη διευρημενη συσκεψη...

17:04 20/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής :
ΣΥΡΙΖΑ: Απλά επιταχύνουν την πορεία τους προς το γκρεμό
Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην κυβέρνηση για ταχύτερη υλοποίηση...
των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό για την ίδια την κυβέρνηση, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες λίαρ τζετ, οι κατασχέσεις σπιτιών, συνιστούν το τρίπτυχο της απόλυτης
και εμμονικής υποταγής σε μια πολιτική που έχει φτάσει στα όριά της και ήδη έχει απολέσει και τα τελευταία καύσιμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησής της στην κοινωνία, τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που καταλήγει:
«Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία και να στηρίξει μια διαφορετική πορεία της χώρας σε μια κοινωνικά δίκαιη και ριζοσπαστική κατεύθυνση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να ματαιώσει κάθε αλλαγή και όσο βλέπει ότι δεν του βγαίνει, τόσο οι εμμονές του φθάνουν σε παραλήρημα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Λυπούμαστε για το κατάντημά του, αλλά η Ελλάδα του αύριο δεν μπορεί να περιμένει», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση είναι μια χώρα χωρίς σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές, με εκατομμύρια ανέργους και εξαθλιωμένους. Τη μάχη για να μη γίνουν πραγματικότητα τα οράματα της κυβέρνησης Σαμαρά, θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε, ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.
ΔΗΜΑΡ: Να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας
Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να αποκρούσει τις «ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας» και τις πιέσεις της για τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων.
«Αν η μοναδική επιλογή της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς καμιά αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τότε η τρόικα ενθαρρύνεται να επιμείνει στην εφαρμογή της ίδιας λανθασμένης πολιτικής», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.
Η κυβέρνηση, τονίζει, οφείλει να διεκδικήσει σθεναρά ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τα σπίτια των Ελλήνων σε σύσκεψη one hour stand
«Τα σπίτια των Ελλήνων "παίχθηκαν" σε κυβερνητική σύσκεψη one hour stand», σχολίασαν λακωνικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Σε συμπόρευση καλεί το λαό το ΚΚΕ
Η επίσπευση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων, τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού στα ακίνητα, τη νέα μείωση σε συντάξεις και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα που φτάνει μέχρι και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, πρέπει να βρει αντιμέτωπο όλο το λαό σα μια γροθιά, υπογραμμίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ καλώντας σε συμπόρευση μαζί του, ώστε «να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα», αλλά και για «να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα