Τι συζητηθηκε στη διευρημενη συσκεψη στο μαξιμου (2)

17:04 20/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως έχει γίνει αρκετή δουλειά και εκτίμησε ότι «θα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»...
Όσο για το αν η ελληνική πλευρά ανοίξει τη συζήτηση για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η απόφαση του Eurogroup εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό,
είπε, «είναι ακόμα λίγο νωρίς να το πούμε», αλλά «έχουμε θετικές ενδείξεις».
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Κυρ. Μητσοτάκης: Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, επανέλαβε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά, όπως έχουν συμφωνηθεί, και δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό.
Θα είμαστε έτοιμοι στα τέλη Σεπτεμβρίου, διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο Πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει. καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.
Αδ. Γεωργιάδης: Θα είμαστε όλοι όπως πρέπει «Μας περιμένει πολλή δουλειά», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: «αφενός να δώσει όσο πιο πολλές αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αφετέρου να δημιουργεί προϋποθέσεις και να προχωρεί στα ζητήματα της ανάπτυξης».
Στ. Καλαφάτης: Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή Nωρίτερα, κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε πως η αυστηροποίηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία θα αποδειχθεί αποτελεσματικό μέτρο.
Γ. Βρούτσης: Το μέτρο θα πιάσει τόπο «Στείλαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλη την κοινωνία, κυρίως σε εκείνους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι για πολλά πολλά χρόνια κινούνται σε ένα περιβάλλον ασυνέπειας απέναντι στο κράτος», δήλωσε ο υπουργός για να συμπληρώσει: «Το πρόστιμο, πραγματικά, φτάνει στα όρια του εξοντωτικού. Πιστεύω, όμως, ότι θα είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο, γιατί από εδώ και πέρα όποιος σκεφτεί να παρανομήσει στην αγορά εργασίας χρησιμοποιώντας αδήλωτους εργαζόμενους, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές. Το πρόστιμο, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να τους βάλει όλους, αυτούς που μέχρι τώρα ήταν ασυνεπείς, σε σκέψεις εάν το επιχειρήσουν ξανά. Πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο που θα πιάσει τόπο».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα