Οι 7 glamorous σουιτες του οικου fendi

18:19 16/7/2016 - Πηγή: Fimotro

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Είναι 7 υπερπολυτελείς σουίτες, με πολλούς και υπερ-chic χώρους υποδοχής, με το πανάκριβο μάρμαρο να πρωταγωνιστεί σε τοίχους και πατώματα και με...
απίστευτα, σούπερ design έπιπλα. Επιπλέον, όλες οι σουίτες είναι στολισμένες με γνήσια έργα τέχνης. Βρίσκονται «κρυμμένες» στον τρίτο όροφο του οίκου Fendi, σε απόσταση πέντε λεπτά με τα πόδια από την Piazza
di Spagna, πάνω στην περίφημη via dei Condotti με τις διάσημες ιταλικές μπουτίκ. Το κτίριο αυτό είναι η πρώην κατοικία, νεο-αναγεννησιακού στυλ, της αριστοκρατικής οικογένειας Boncompagni-Ludovisi, του ιδίου γένους με τον Πάπα Γρηγόριο τον 13ο.

Το κόνσεπτ σε αυτές τις σουίτες, δεν είναι η πολυτελής διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, αλλά η πολυτελής φιλοξενία μέσα στον ίδιο τον ιστορικό οίκο, στην καρδιά της Ρώμης. Η χωριστή είσοδος, επί της via della Fontanella di Borghese, είναι τόσο διακριτική, ώστε περνώντας κανείς απ΄έξω ούτε καν υποψιάζεται την πολυτέλεια που κρύβεται εντός. Επίτηδες φυσικά.

Ο οίκος Fendi ιδρύθηκε το 1925 και υπήρξε πρωτοπόρος στις πολυτελείς γούνες και στα δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ. Το 1965 την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος από τότε, για 50 χρόνια, διατηρεί τη θέση αυτή.

Σήμερα ο οίκος φημίζεται για τα βαμμένα μινκ παλτά, για τα εξαιρετικής ποιότητας αξεσουάρ και φυσικά για τα πολυτελή και αφαιρετικά ρούχα. Θεωρείται συνώνυμο της διακριτικής πολυτέλειας. Στον οίκο που στεγάζει τις σουίτες, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν με κάθε διακριτικότητα και την περίφημη τσάντα baguette που είναι η πλέον εμβληματική του 20ού αιώνα μαζί με την κλασσική Chanel 255.

Ο οίκος Fendi, τα τελευταία χρόνια, κάνει και σημαντικές δωρεές στο ιταλικό κράτος, για την ανακαίνιση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η διάσημη Fontana di Trevi, δέκα λεπτά απόσταση από τις σουίτες αλλά και το Palazzo della Civiltà Italiana που έχτισε ο Μουσολίνι και που θεωρείται σημαντικό αρχιτεκτονικό δείγμα του ιταλικού μοντερνισμού. Εκεί πλέον στεγάζονται τα γραφεία του οίκου Fendi.

Το πρωινό που σερβίρεται στις 7 σουίτες έρχεται κατευθείαν από το μπιστρό Ciampini. Μέσα στον Μάρτιο, στον 5ο όροφο του οίκου είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει το γιαπωνέζικο σούπερ διάσημο εστιατόριο Zuma, το οποίο άνοιξε πριν από λίγα χρόνια στην πολυτελή περιοχή Knightsbridge στο Λονδίνο και σήμερα έχει παραρτήματα στο Αμπου Ντάμπι, στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στην Κωνσταντινούπολη, στο Μαϊάμι και στη Νέα Υόρκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα