''o συριζα θα πρεπει να ερθει σε συμφωνια με τους πιστωτες για να αποφυγει το default''...

Την εκτίμηση ότι θα επαναληφθεί το «σενάριο του 2012» με δύο διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, εκφράζει ...
η HSBC σε έκθεσή της, τονίζοντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας. Δεν αποκλείεται "κούρεμα" μέρους του ελληνικού χρέους.

Οι αναλυτές της τράπεζας τονίζουν ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως τουλάχιστον υποδεικνύουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις,
ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν θα κατορθώσει – παρά το bonus των 50 εδρών – να κατακτήσει αυτοδυναμία και ως εκ τούτου οφείλει να αναζητήσει συμμαχίες. Επίσης εκτιμάται ότι δε θα μπουν στη Βουλή ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτε η Δημοκρατική Αριστερά.

Όσο για τους ενδεχόμενους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι θεωρείται ο πιθανότερος, αν και κατά την HSBC «το αριστερής τάσης μεταρρυθμιστικό Ποτάμι είναι λιγότερο ριζοσπαστικό από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ενδιαφερθεί περισσότερο για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ». Επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ – με την HSBC να αναφέρει ότι «αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ» - αλλά κάτι τέτοιο κρίνεται, για τη δεδομένη στιγμή δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα