''ο συριζα εκανε στην κυβερνηση ενα μεγαλο δωρο''...

19:42 9/11/2013 - Πηγή: Fimotro
«Δώρο» προς την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα ‘τσιμεντωθεί’ η κυβερνητική πλειοψηφία», ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
«Κάνεις πρόταση μομφής γιατί θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση.
Αν θέλεις όμως να ρίξεις την κυβέρνηση πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Με τι θέσεις; Γι’ αυτό δεν έχουμε ακούσει κουβέντα», σημείωσε.
Διερωτήθηκε επίσης πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας με αυτή του την ενέργεια, αν δεν πρόκειται, όπως είπε, για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».
Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν προκύψουν απολύσεις από την αμυντική βιομηχανία αυτές πρέπει να προσμετρηθούν στις απολύσεις για το 2013.
Υποστήριξε ακόμη ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά όπως ξεκαθάρισε «δεν υπάρχουν περιθώρια ξαφνικού θανάτου, τύπου ΕΡΤ».
Ανέφερε επιπλέον ότι «υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπουργείο Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τα σωφρονιστικά καταστήματα» και πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά - δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια, όπως η εντοπιότητα».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγνώρισε ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι «κουρασμένος» και τόνισε πως «πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή του».
Υπογράμμισε τέλος ότι τόσο η Βουλή, όσο και τα υπουργεία, θα πρέπει να ενταχθούν στη «Διαύγεια», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί μηχανισμός, ώστε και τα κόμματα να λογοδοτούν για τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα