Ο συριζα αλλαζει μεν, συνεχιζει να υποσχεται φυκια με μεταξωτες κορδελες...

Η αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας παραμένει ως πιθανότητα για την Ελλάδα...
σημειώνει σε report της η Barclays επιχειρώντας να αναλύσει τις πολιτικές εξελίξεις και τις προοπτικές της χώρας. "Αρκεί", όπως συμπληρώνει, "να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής και να καθοριστούν οι όροι για μία νέα πιστωτική
γραμμή απ' τον ESM (και ξεχωριστά απ' το ΔΝΤ)". Κάτι που σύμφωνα με την επενδυτική όμως που δεν πρόκειται να γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με την Barclays μία στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας παραμένει απίθανη "αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί". Όπως σημειώνει η Barclays, "ομοίως όπως με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος απ' την Ευρωζώνη, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα προκαλέσει πολύ σημαντική χρηματοοικονομική αναταραχή και η επιχείρηση ανάκαμψης της οικονομίας και της εμπιστοσύνης θα αντιστραφεί, κυρίως καθώς η χώρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη απ' την εξωτερική χρηματοδότηση".

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της επενδυτικής είναι απίθανο οι διεθνείς πιστωτές να συμφωνήσουν με κάποια απ' τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του - ιδίως την κατάργηση μέτρων που ελήφθησαν για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Αντίθετα, οι αναλυτές της Barclays θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει επιδείξει σημάδια ότι μετριάζει την πολιτική θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να πείσει τους δανειστές ότι μπορεί να επιτύχει μακροοικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους ώστε η τρόικα να ξεκλειδώσει την απαραίτητη χρηματοδοτική υποστήριξη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα