''o στρος καν δεν ειχε ζητησει αναδιαρθρωση του ελληνικου χρεουσ''...

14:15 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Δεν είχε ζητήσει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Νομινίκ Στρος Καν, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου...
Περιγράφοντας
τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 24 Απριλίου του 2010 στην Ουάσινγκτον, μόλις μια ημέρα ύστερα από τις ανακοινώσεις του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν ετέθη θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους από τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως» τονίζει στα «Νέα» ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος σε κατάθεση του στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη είχε αναφέρει πως στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα στις 9 Μαΐου 2010, πριν από την έγκριση του πρώτου Μνημονίου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, μέλη του ΔΝΤ εξέφρασαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει τότε ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν του είχε πει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του στις 13 Μαΐου 2010 και στις 28 Ιουνίου 2010 ότι πρέπει το συντομότερο να επιδιωχθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πως αυτό έπρεπε να το ζητήσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα