Ο σταυρος ευαγγελατος νεος επικεφαλης των ''ραμπο'' της υγειας...

00:03 17/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Νέο Γενικό Επιθεωρητή στο Σώμα των «ράμπο» της Υγείας τοποθέτησε ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, διευθετώντας μία από τις εκκρεμότητες του υπουργείου...
Στη θέση του μέχρι σήμερα επικεφαλής κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη διορίστηκε ένας από τους Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), ο κ. Σταύρος Ευαγγελάτος. Η θητεία του κ. Σαμπατάκη, Επιθεωρητού επί δέκα έτη και πλέον έτη στο
Σώμα, είχε λήξει το 2012 και είχε ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, διάστημα το οποίο επίσης παρήλθε.

Ο νέος Επιθεωρητής θα έχει τετραετή θητεία, όπως ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται ότι το νομικό πλαίσιο για τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ το οποίο άλλαξε επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ορίζει ότι ο Επιθεωρητής αναδεικνύεται μέσα από το Σώμα και πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένα προσόντα, όπως πτυχίο ΑΕΙ συναφές με τον χώρο της υγείας.

Ο κ. Ευαγγελάτος το τελευταίο έτος είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Υγείας όπου ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου – έχει άλλωστε πτυχίο φαρμακοποιού.

Για τη θέση του Επιθεωρητή διαγκωνίστηκε μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του από το ΣΕΥΥΠ. Την τελική επιλογή έκανε όπως είχε δικαίωμα ο υπουργός Υγείας, Βορίδης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα