Κοντρα ζωης - λιανας στη βουλη...

23:11 16/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Για πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε την κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του θερινού τμήματος της Βουλής. Να σημειωθεί ότι...
η «επίσημη πρώτη» του πρώτου Θερινού είναι προγραμματισμένη για αύριο, παρά ταύτα η Διάσκεψη
των Προέδρων αποφάσισε να βάλει σήμερα συνεδρίαση επιτροπής. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκρηξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υποστήριξε πως πίσω οι λόγοι που επέσπευσαν την διαδικασία έχουν να κάνουν με την τροπολογία που δίνει τρίμηνη παράταση στους υπόχρεους προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

«Αυτή η συνεδρίαση προγραμματίστηκε μονομερώς» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «το τμήμα ξεκινά αύριο. Οι συνάδελφοί μας δεν έχουν καν ενημερωθεί για την σημερινή συνεδρίαση… Θέλετε να λειτουργήσετε με πραξικοπηματικό τρόπο. Είναι εκτροπή». Από την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης από την ΝΔ και ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ αντέκρουσαν τις καταγγελίες λέγοντας ότι η τροπολογία προβλέπει την διαδικασία που ακολουθήθηκε και την περασμένη χρονιά ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Ταμήλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τον προγραμματισμό. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κυρίας Λιάνας Κανέλλη η οποία κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου για «υποκριτικές φανφάρες». «Ολοι γνωρίζαμε την ημέρα συνεδρίασης και δεν συμμετέχουμε σε καμιά προδοσία και αντισυνταγματική πράξη» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας ότι «αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επαναστατούν υποστηρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης… Λυπάμαι που μια εκπρόσωπος κόμματος της αντιπολίτευσης διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για το πόσο καλά τα έκανε η κυβέρνηση» για να της ανταπαντήσει η κυρία Κανέλλη:

«Αν αυτό κατάλαβε τότε μπορώ να απονείμω Οσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα Αριστερό. Στο παιχνίδι “game of poly-throne” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν θα πάω μέρος. Ας σεβαστούν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που είπε ο Τσίπρας ότι φέτος το καλοκαίρι δεν έχει μπάνια… Δεν έχω όρεξη να μπω σε μια διαμάχη αισθητικής παρέκκλισης».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα