Ο σαρκοζι δεν καταφερε να πεισει τους γαλλους...

16:07 24/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Νικολά Σαρκοζί δεν κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των συμπολιτών του στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο «France 2» όπου ανακοίνωσε την επιστροφή του ...
στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Le Parisien».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της
δημοσκόπησης, το 55% των Γάλλων δεν πείστηκε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας ενώ το 45% δηλώνουν ότι ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων τους έπεισε για τους λόγους της επιστροφής του.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο come back του Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, ο οποίος είχε ορκιστεί να μην γυρίσει ποτέ στην πολιτική, μετά την ήττα του από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, πριν από δύο χρόνια, δείχνει πόσο λυσσαλέα θα είναι η κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της Γαλλίας, το 2017, σχολιάζει η εφημερίδα «Le Figaro».

«Δείχνει δίψα για εκδίκηση προς τους Σοσιαλιστές, αλλά και το πόσο ωφελημένη θα βγει, σε κάθε περίπτωση, η αντισυστημική ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν», αναφέρει η εφημερίδα.

«Γιατί τελικά εκείνη κερδίζει τώρα που οι Γάλλοι απορρίπτουν ένα πολιτικό κατεστημένο χτισμένο πάνω στα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα. Για το λόγο αυτό έλαβε στις ευρωεκλογές ποσοστό- ρεκόρ της τάξης του 24,5%», επισημαίνει η «Liberation».
Keywords
Τυχαία Θέματα