''ο σαμαρας κηδευει τους εταιρους του και τους στελνει το λογαριασμο για την κηδεια''...

18:45 12/6/2013 - Πηγή: Fimotro
«Ο Σαμαράς "κηδεύει" τους εταίρους του και τους στέλνει το λογαριασμό για την "κηδεία". Με τη φράση αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στηλιτεύει τη στάση του πρωθυπουργού να προχωρήσει μόνος...
του στο κλείσιμο της ΕΡΤ παρά τη διαφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Ο κ. Παπαδημούλης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα σε ραδιοφωνική συνεντευξη που παραχώρησε στο
σταθμό «Στο Κόκκινο», λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη της κοινωνίας:
«Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και επιδιώκει να πάρει εμπιστοσύνη από τη Βουλή, απ’όπου θεωρεί ότι έχει κάποιες πιθανότητες, καθώς μέχρι τώρα οι εταίροι του έχουν αποδειχθεί βαστάζοι μιας σκληρής, δεξιάς κυβέρνησης, όπου εκείνοι κρατούν το ρόλο της φιλικής συμμετοχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει ανένδοτο Οπως τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι μπορεί κινητοποιώντας πρώτα απ’όλα τον λαϊκό παράγοντα και κηρύσσοντας έναν «ανένδοτο αγώνα», για να φύγει μιαν ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση και να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα η μνημονιακή πολιτική.
«Αιχμή του δόρατος για αυτόν τον αγώνα είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς κλείνουν τα μόνα νόμιμα κανάλια στον τόπο, αφού όλα τα όλα λειτουργούν παράνομα και αντισυνταγματικά, με ανανέωση προσωρινών αδειών από το 1995. Η χθεσινή κίνηση Σαμαρά ήταν μια προσπάθεια να κρύψει όπως-όπως τον θρυμματισμό του success story, μετά το φιάσκο με τη ΔΕΠΑ, αλλά και ένα μεγάλο bonus στους ιδιώτες καναλάρχες, προσβλέποντας στην ανταπόδοση εκ μέρους τους με ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στο κόμμα του. Ήταν όμως και ένα ηχηρό χαστούκι στα μάγουλα Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα επόμενα 24ωρα θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα» είπε ο κ. Παπαδημούλης βάζοντας στο κάδρο και τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους .
Παπαδημούλης: Μυρίζει εκλογέςΙδιαιτέρως σκληρή και η κριτική που άσκησε στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη τους οποίους χαρακτήρισε «βαστάζους της δεξιάς», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμίσει πως η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές: «Επειδή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις «μύρισε» εκλογές, η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά για κλείσιμο της ΕΡΤ, κόντρα στην γραμμή του κόμματός του, δείχνει το εξής: επειδή κάποιοι ανησυχούν ότι θα μείνουν εκτός, άρχισε να κινείται η «μεταγραφική περίοδος». Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς «τσαλακώνει» τους εταίρους του, τους κηδεύει πολιτικά και τους στέλνει το λογαριασμό των εξόδων για την "κηδεία"»
Keywords
Τυχαία Θέματα