Ο ροδολφος μορωνης:το νεο μελος του δς της νεριτ(ερτ)

15:09 14/5/2014 - Πηγή: Fimotro
ΡΟΔΟΛΦΕ ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ;
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ένα γνώριμο πρόσωπο από τα παλιά της ΕΡΤ επιστέφει στον τόπο του εγκλήματος! Ένας παλιός φίλος και συνάδελφος, που πορευτήκαμε μαζί πολλά χρόνια, στο χώρο της ενημέρωσης...
του καναλιού. Ένα ικανότατο στέλεχος και γνώστης του αντικειμένου, όσο ελάχιστοι στον Ελλαδικό χώρο.
Μήπως όμως φίλε ροδόλφε, ήταν λάθος ο χρόνος που σε επέλεξαν να υπηρετήσεις έστω και για λίγο έναν διαλυμένο οργανισμό
χωρίς πυξίδα και προοπτική; Για όσους δεν γνωρίζουν πρέπει να πω ότι:
Τον Ροδόλφο Μορωνη, γνώρισα στην ΕΡΤ τη 10ετία του ΄80, προιστάμενο της EBU-Eurovision. Με δικό του γραφείο στο χώρο των ειδήσεων, υπεύθυνος για όλα τα εξωτερικά θέματα και τα ειδικά κυκλώματα(Unilateral) ειδήσεων μέσω Βρυξελλών που ήταν τα κεντρικά γραφεία της EBU Και τις οποιεσδήποτε άλλες διευκολύνσεις. Μαζί με τα «κορίτσια» του, Βίκυ Παλαιολόγου, Αφροδίτη Απέργη κ.ά. μέσα από την πολυγλωσσία, πέρα από τα αγγλικά έδιναν μία διαφορετική νότα στην ΕΡΤ. Με την αλλαγή στην εξουσία το 1989 από τη ΝΔ, άρχισε να φυσάει νέος άνεμος. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες.
Είναι Ιούλιος του ΄89. Οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 5 Νοεμβρίου. Στη Βουλή που καλύπτουμε τις συνεδριάσεις γίνονται μάχες. Η ΕΡΤ αφού έχασε το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει ακέφαλη. Χρέη διευθυντού ειδήσεων ασκεί ο Γιώργος Τσαλακός, τώρα πρόεδρος του ΡΙΚ που ζητά από μένα τη βοήθεια για διάφορα θέματα. Γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ δεν υπάρχει. Πρόεδρος, κοινή συναινέσει διορίζεται ο καθηγητής του Πάντειου πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης. Ένας υπέροχος άνθρωπος, που είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία.
Στη Βουλή σε μια συζήτηση παρόντες ο Άγγελος Μπρατάκος και Θεόδωρος Κασσίμης, θέτω το θέμα του γενικού διευθυντού της ΕΡΤ για την εύρυθμη λειτουργία της. Με σύμφωνη γνώμη ο Ροδόλφος είναι ο ικανότερος. Τον αναζητώ, αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Μέσω του αδελφού του Μιχάλη, που είναι στην ΕΡΤ και Ελευθεροτυπία τον εντοπίζουμε στο Μάτι Αττικής που παραθερίζει στο εξοχικό του.
Ο Ροδόλφος, έρχεται από την εξοχή και αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή. Με μία «προϋπόθεση». Με παρακάλεσε να βάλουμε τηλέφωνο στο εξοχικό του για να μπορεί να επικοινωνεί όταν θα βρίσκεται εκεί. Όπερ και εγένετο. Ο Ροδόλφος, έχει σχέδια και όνειρα. Στον 4ο όροφο στήνει το στρατηγείο του από την αρχή, με ένα καινούργιο γραφείο. Σήμερα βρίσκεται του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου. Μέσα στα άμεσα σχέδια του είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος, και το ένα από τα δύο κανάλια να γίνει θεματικό.
Βάζει την πρωινή εκπομπή με τη Ρούλα Κορομηλά, και ετοιμάζει νέο πρόγραμμα. Τη διεύθυνση ειδήσεων έχει αναλάβει ένας άσπονδος «φίλος» του που εποφθαλμιά τη θέση του γενικού. Ο Μ.Δ. Ο Ροδόλφος χάνει τη θέση του, αφού υπονομεύεται συνεχώς. Ο ΑΝΤ1 μετά την αποχωρησή του από την ΕΡΤ τον παίρνει συμβουλό του. Οι δρόμοι μας χωρίζουν. Εγώ στις ΗΠΑ ο Ροδόλφος στην Ελλάδα. Στη συνέχεια όπως πληροφορήθηκα ανέλαβε το ΙΟΜ και εκεί προσέφερε πολλά μέχρι που το διέλυσαν και αυτό.
Τώρα επιστρέφει σε μια δημόσια τηλεόραση που είναι υπό κατάρρευση, και τίποτα δεν θυμίζει από το παρελθόν. Ροδόλφε καλή επιτυχία, αλλά χωρίς επαναλειτουργία της ΕΡΤ και χτίσιμο σε νέες βάσεις δεν υπάρχει τηλεόραση. Η απομάκρυνση των γενικών Θωμόπουλου , Κοντιζά και παλιά φθαρμένα υλικά είναι επιβεβλημένη. Με αυτά τα πρόσωπα, δεν μπορεί να υπάρχει τηλεόραση.
Το Fimotro είναι το μοναδικό site που είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Π. Καψή τα μέλη του ΔΣ και ΕΣ για τις ανομίες τα όργια και τις παρανομίες των ημετέρων, δίνοντας τους και προσωνύμια. Ίσως οι απομακρύνσεις να οφείλονται και στα όσα αποκαλύπταμε καθημερινά. Ο δημόσιπος φορέας έχει πολύ δρόμο ακόμα.
Από τη άλλη ο κ. Φορτσάκης ενώ κοιμόταν, συνεχώς, τώρα σήκωσε παντιέρα και παραβιάζει συνεχώς τον ν.4173/2013. Για μαζέψτε τον λίγο. Είναι και νομικός. Τι «σκατά» διδάσκει τους φοιτητές του;;;;;;;;;;;
Keywords
Τυχαία Θέματα