''o πειραιας θα αποκτησει κυρος και δυναμικη οικονομια''...

17:20 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
«Καλούμε όλους τους πολίτες του Πειραιά να κοιτάξουν προς τη θάλασσα που μας έδωσε και μας δίνει δύναμη». Με μια φράση γεμάτη ελπίδα, δυναμική και προοπτική, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης ...
έδωσε από τα Καμίνια το σύνθημα της αντεπίθεσης διαρκείας για την εκλογική νίκη.
Το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού
χώρου, με πρώτο φυσικά αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Καθημερινά συστρατεύονται και στελέχη από το πολιτικό περιβάλλον του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και τις προσεχείς ημέρες θα ενισχυθεί με ονόματα-έκπληξη εκτός πολιτικής.

Ο κ. Μώραλης στοχεύει να μετατρέψει τον Πειραιά σε έναν δήμο «εξωστρεφή, δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση» και όχι έναν Πειραιά «που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις», κάτι για το οποίο κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο. «Αυτή είναι μία από τις βασικές μας διαφορές με τον κ. Μιχαλολιάκο», είπε και προσέθεσε: «Ξεκινήσαμε άμεσα τη συγκρότηση ενός ενωτικού, υπερκομματικού, ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Πέρα και πάνω από κόμματα. Ενός ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν τη δύναμη και το κύρος να μετατρέψουν τον Πειραιά σε πόλη και λιμάνι της ανάπτυξης. Συμμετέχουν όμως και πρόσωπα με γνώσεις και ικανότητες που μπορούν να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης».

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», βασική στρατηγική του προγράμματός του είναι ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα, χάρη στην οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Πειραιωτών - είναι αυτή που ανοίγει τους ορίζοντες του Πειραιά στα πέρατα του κόσμου. Στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί να είναι 12,7 δισ. ευρώ κατ’ έτος. Και το σημαντικότερο: μπορεί να προσθέσει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια, να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Οι άξονες του συνδυασμού είναι ξεκάθαροι και ανθρωποκεντρικοί:
■ Νέες θέσεις εργασίας από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και από προγράμματα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα.
■ Νέες θέσεις εργασίας από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στον Πειραιά, αλλά και από τις υφιστάμενες που θα υποστηριχθούν ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.
■ Ο Πειραιάς να γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, αντίστοιχο του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
■ Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νέων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες.
■ Να εξελιχθεί ο Πειραιάς στο μεγαλύτερο λιμάνι εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με τον ΟΛΠ και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην άμεση στήριξη εκείνων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, που δυστυχώς γίνονται όλο και περισσότεροι», τόνισε ο κ. Μώραλης και συμπλήρωσε:
«Σημαντικό ρόλο στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης της φτώχειας θα παίξει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Η Εκκλησία ανταποκρίνεται ήδη στην κοινωνική της αποστολή με την ανάπτυξη πλήθους δράσεων και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη και δαπανά σημαντικά ποσά για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο. Για τον λόγο αυτό η νέα διοίκηση του Δήμου Πειραιά θα παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την επέκταση και συγχρηματοδότηση του φιλανθρωπικού της έργου».

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν:
■ Στη μείωση του αριθμού των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο.
■ Στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.
■ Στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και κατάρτισης για όλους τους ανέργους και κυρίως τους νέους.

«Για τη χρηματοδότηση του δικτύου κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης της φτώχειας θα διεκδικήσουμε για τον Πειραιά πόρους του νέου ΕΣΠΑ που ανέρχονται για όλη την Αττική στα 370 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», την περασμένη Τρίτη στα Καμίνια, έδωσαν το «παρών» ηχηρές παρουσίες. Εκτός από τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προσήλθε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πιστεύει «στον συνδυασμό με τους ανθρώπους που θα έχει κοντά του ο Γιάννης, όπως είναι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης. Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι Πειραιώτης, αγαπάει τον Πειραιά, αγαπάει τον Ολυμπιακό και έχει κέφι και θέληση να προσφέρει σ’ αυτή την πόλη».

Επίσης, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, ο υπουργός Παιδείας και βουλευτής Πειραιά Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Ανδρέας Ανδριανόπουλος με την πολλαπλή προσφορά στον Πειραιά τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του, ο πρώην δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αγραπίδης και ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος.

Η άγνωστη ιστορία με τις παιδικές χαρές

Μια ιστορία που αποκαλύπτει πώς αντιλαμβανόταν ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιώς το αίσθημα Ολυμπιακός (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου) είναι η υπόθεση με τις παιδικές χαρές στο δήμο Πειραιώς. Ήταν το χειμώνα του 2011, όταν κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και την δεδομένη επιθυμία του να βοηθήσει ποικιλοτρόπως την πόλη, παραδόθηκε στον κ. Μιχαλολιάκο πρόταση για την ανακατασκευή εφτά παιδικών χαρών σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου. Τελικώς, έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών, το συγκεκριμένο σχέδιο υλοποιήθηκε μόνο για μία εξ αυτών και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, παραπλεύρως του Καραϊσκάκη.

Ωστόσο, ο κ. Μιχαλολιάκος -ίσως γιατί ανησυχούσε μήπως χάσει την δόξα- δεν μπήκε καν στον κόπο να μιλήσει δημόσια για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την προσφορά του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Όχι φυσικά, ότι οι άνθρωποι, αλλά και η ιδέα «Ολυμπιακός» είχαν ανάγκη τα εύσημα του δημάρχου, απλώς οι κανόνες της στοιχειώδους ευγένειας επέβαλαν μια σχετική αναφορά. Το χειρότερο, δε, είναι πως ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε που σήκωσε το τηλέφωνο για να ευχαριστήσει (έστω και ιδιωτικά) τον κ. Μαρινάκη, ή κάποιον άλλον από την ΠΑΕ για την κάλυψη των εξόδων αναφορικά με τις εργασίες στην παιδική χαρά.

Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια ο κ. Μιχαλολιάκος επέλεξε να «βροντοφωνάξει» την χορηγία του (προσφάτως καταδικασθέντος για λαθρεμπόριο) προέδρου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα