Ο ολαντ στη βουλη των ελληνων...

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος ...
της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Τον κ. Ολάντ συνόδευσε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο προαύλιο της Βουλής τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενώ μέσα στο κτήριο τον περίμενε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης
Παυλόπουλος. Οι βουλευτές πάντως περίμεναν για περισσότερο από μία ώρα λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος του Προέδρου της Γαλλίας. Κάποιοι από τους βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση και την έλλειψη ενημέρωσης. Ενδεικτικά, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη φώναζε στην Ολομέλεια «μας έχετε κλεισμένους εδώ μέσα και δεν μας λέτε τίποτα και τα μαθαίνουμε από την τηλεόραση του καφενείου». Στην κυρία Κανέλλη απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος της είπε: «Κάντε λιγάκι υπομονή».

Μετά τον κ. Ολάντ έφθασαν στην Βουλή και τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την οδύνη και τα συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων για το δυστύχημα της Γαλλίας στο οποίο βρήκαν φρικιαστικό θάνατο 42 άνθρωποι.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Ολάντ, ο κ. Βούτσης είπε: «Κύριε πρόεδρε σας χαιρετώ σαν εταίρο και σαν φίλο της χώρας. Η παρουσία σας σηματοδοτεί την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Η κρίση έχει δημιουργήσει δραματικές συνέπειες λόγω και των λαθεμένων επιλογών που επιβλήθηκαν και για την μείωση του χρέους με αποτέλεσμα στην αύξησή του».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συνέχισε απευθυνόμενος προς τον κ. Ολάντ: «Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχουν κάνει μεγάλες θυσίες χωρίς να το έχουν επιλέξει και χωρίς να ευθύνονται. Η πολιτική της λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να ηττηθεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα