Τσιπρας : ο ολαντ με επεισε να δεχθω τον δυσκολο συμβιβασμο

«Αυτές οι δύσκολες στιγμές μας δείχνουν πως η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ...
αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα στη Γαλλία.
Και συνέχισε: «Η διήμερη επίσκεψη του κ. Ολάντ και η υπογραφή της σημερινής κοινής διακήρυξης ήταν ένα σημαντικό βήμα στην πολύχρονη σχέση μεταξύ Ελλάδας
και Γαλλίας. Ο Φρανσουά ήρθε στην Ελλάδα σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα να μετατραπεί από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης».
Οπως είπε: «Τον περασμένο Ιούλη περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά οι δύσκολες στιγμές ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε να αποδεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, σε πείσμα ακραίων συντηρητικών δυνάμεων».
Ευελπιστούμε η Ελλάδα να καταστεί πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου, συνέχισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και σημείωσε: «Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από αυτή την πολύχρονη κρίση που την μαστίζει. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει και από την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης. Αλλά παρεμβάσεις και απαιτήσεις παράλογες που υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου και απειλούν την κοινωνική ειρήνη, αποτελούν παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης. Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία αλλά όχι και σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της».
«Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι «αν κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν την Ελλάδα, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη».
Και συνέχισε: «Η Γαλλία είναι πολύτιμος εταίρος για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους. Εταίρος για μία Ευρώπη αλληλεγγύης και ανάπτυξης».
Keywords
Τυχαία Θέματα