''o γιουνκερ πρεπει να γινει ο προεδρος της κομισιον''...

21:14 30/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Υπέρ της υποψηφιότητας του Ζαν-Κλον Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε ξεκάθαρα για πρώτη φορά την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ...
Σε ομιλία της στο Ρέγκενσμπουργκ της νότιας Γερμανίας είπε ότι πλέον διεξάγει όλες τις συζητήσεις «υπό το πνεύμα ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σύμφωνα με σχόλιο που έκανε στο Twitter ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ήταν η πρώτη φορά
μετά τις Ευρωεκλογές της Κυριακής που η κ. Μέρκελ τάχθηκε δημοσίως υπέρ του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε χαιρετίσει την εκστρατεία του κ. Γιούνκερ, όμως είχε προσθέσει ότι χρειάζεται να γίνουν «συζητήσεις» για τις υποψηφιότητες.

«Φρένο» στα φιλόδοξα σχέδια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναλάβει τα ηνία της Κομισιόν βάζουν τώρα Βρετανία, Ουγγαρία και Σουηδία. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ηγείται της προσπάθειας να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου.
Keywords
Τυχαία Θέματα