Ο φιλης ακυρωνει τον τσιπρα : δεν μπορουμε να βρουμε ισοδυναμα για τον φπα 23% στην εκπαιδευση!!!

ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ;
Το είδαμε και αυτό με την σημερινή κυβέρνηση. Την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει ισοδύναμα, προκειμένου να μην να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% για τα ιδιωτικά σχολεία, παραδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Ο υπουργός...
μεταξύ άλλων είπε ότι όπως όλα δείχνουν παραμένει ο ΦΠΑ στο 23% για τα ιδιωτικά σχολεία
και ψάχνουν λύση για τα φροντιστήρια. Εξετάζουν αν μπορεί να υπάρχει χαμηλότερος συντελεστής. Αυτό θα είναι ένα θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αφού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, όσα πεδία φορολογούνται για πρώτη φορά, μπαίνουν στο 23%.
«Δεν μπορούμε να βρούμε ισοδύναμα άλλα να εκλογικεύσουμε ένα μέτρο που μας απομακρύνει από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το λειάνουμε. Ξεκινώ από την πιο ήπια αντιμετώπιση δημοσιονομικά. Θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις είναι σαφές».
Ο Ν. Φίλης υποστήριξε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση το έθεσε ως προαπαιτούμενο. «Άλλο πράγμα το ιδιωτικό σχολείο, πάνε εύποροι συμπολίτες μας τα παιδιά τους. Αλλο είναι το φροντιστήριο. Άλλοι οι παιδικοί σταθμοί και άλλο τα νηπιαγωγεία. Δεν θέλω να μπω σε συγκεκριμένη εξαγγελία. Ψάχνουμε μια ελάφρυνση του μέτρου».
Σ.Σ. Fimotro : πρωτοφανής η ομολογία του Φίλη που ακυρώνει πλήρως τον πρωθυπουργό και όσα είπε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Κατά συνέπεια τα ισοδύναμα που θα έβρισκε ο Φίλης από την πάταξη της φοροδιαφυγής πήγαν... περίπατο. Άρα πάλι εμείς θα την πληρώσουμε, όπως συμβαίνει συνήθως!
Keywords
Τυχαία Θέματα