''ο αντωνης σαμαρας περνα στην επιθεση''...

«Στην επίθεση», τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, προκειμένου να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησής του έχει περάσει ο Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα...
με το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοείσυμα, αφού κατέστειλε το «εθνικιστικό κόμμα» που συνδέεται με μια δολοφονία και είπε στην Ευρώπη ότι οι δημοσιονομικές περικοπές ξεπερνούν τους στόχους που είχαν
τεθεί, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει νέα βοήθεια για την Ελλάδα, πέραν των 240 δισ. που έχουν ήδη διατεθεί.
Η σημερινή συνάντηση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, αναφέρεται στην ανταπόκριση, θα σηματοδοτήσει με ποιον τρόπο θα συνδράμει η Ευρώπη για τη στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού.
Όπως επισημαίνεται, ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται προς ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης, την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή εξαρτάται από πέντε έδρες, ενώ η χώρα διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, που εκτίναξε την ανεργία στο 28%.
«Ο κ. Σαμαράς μπορεί να εκμεταλλευθεί δύο πλεονεκτήματα, που δεν είχαν οι προκάτοχοί του κατά τη διάρκεια της κρίσης: Αναμένει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2013, ένα έτος πριν από το στόχο, και προβλέπει ότι θα υπάρχει οικονομική ανάκαμψη το 2014 για πρώτη φορά από το 2017», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν μειωθεί κάτω από το 9% από περίπου 18% πριν από ένα χρόνο.
Η δημοσιονομική κατάσταση, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι σημαντική, επειδή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο Νοέμβριο να «εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια», εφόσον η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η μάχη αυτή θα διεξάγεται, όπως αναφέρει το Bloomberg, ενώ η Ελλάδα θα έχει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, που αρχίζει τον Ιανουάριο, και τον Μάιο θα διεξαχθούν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει λίγα πολιτικά περιθώρια στο εσωτερικό για να επιβάλει περαιτέρω λιτότητα. Όπως εξηγεί το πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο μία έκθεση του βρετανικού ιδρύματος Demos για τη σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, «η Ελλάδα έχει καταπονηθεί από την πολύ υψηλή ανεργία, την κοινωνική ανησυχία, την ενδημική διαφθορά και την απογοήτευση από το πολιτικό κατεστημένο».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα