Ντορα παλλη : χρειαζεται μια σταθερη κυβερνηση με ρεαλιστικους στοχους

15:43 16/1/2015 - Πηγή: Fimotro
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗ ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΤην ανάγκη δημιουργίας μιας σταθερής κυβέρνησης με ρεαλιστικούς στόχους υπογραμμίζει η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, Ντόρα Πάλλη, κόρη... της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.Συνέντευξη στη Χρύσα Ταβουλάρη. «Έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που πρέσβευε ότι η πολιτική είναι προσφορά», τονίζει
η κ. Πάλλη σε συνέντευξή της στο newsbeast.gr και εκτιμά ότι οι πολιτικές ανακατατάξεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα είναι ελπιδοφόρες. «Δεν θέλουμε να έρθει μια κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την ΕΕ και θα μας πάει πίσω», δηλώνει.

- Κατεβαίνετε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα. Το έχετε σκεφτεί καλά;
Το έχω σκεφτεί πολύ καλά και πριν από πολύ καιρό. Δεν είναι μια απόφαση που πήρα τώρα. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια πολιτική οικογένεια. Η μητέρα μου είναι η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και όλα αυτά τα χρόνια έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που πρέσβευε ότι η πολιτική είναι προσφορά. Είμαι πολιτικοποιημένη και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Εγώ έχω συμπληρώσει έναν επαγγελματικό κύκλο, τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι με την εκπαίδευση των νέων και οι νέοι είναι το μέλλον είναι η νέα γενιά που θα φτιάξει τη χώρα στο μέλλον. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούμε από το διεθνές κέντρο εκεχειρίας, έχω μιλήσει με τους νέους για τους προβληματισμούς τους. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσω να τα φέρω όλα αυτά στη κεντρική πολιτική σκηνή.

- Επομένως αφήνετε κάτι πολύ σημαντικό για χάριν της πολιτικής…
Πιστεύω ότι μέσα από τη πολιτική αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο σημαντικό διότι ακόμα και για την έξοδο από τη κρίση αυτό που χρειάζεται είναι η εκπαίδευση. Μια σωστή εκπαίδευση ,με σωστές βάσεις, ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό μακροπρόθεσμα θα μας βγάλει από τη κρίση.

- Σωστά μόνο που όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται καλύτερη εκπαίδευση αλλά δεν την έχουμε δει και μια και ήρθαμε στις δεσμεύσεις. Ποιές είναι οι βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ και πόσο εύκολο είναι να τις υλοποιήσει;
Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση της φορολογίας, ότι θα βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τη κρίση. Δεν πιστεύω ότι αυτά θα είναι εύκολα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ρεαλιστικούς στόχους. Θα χρειαστεί μια επίπονη διαπραγμάτευση αλλά για όλα αυτά χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με στόχους.

- Το τελευταίο διάστημα έχουμε σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Θεωρείται ότι είναι παθογένεια όπως υποστηρίζουν κάποιοι ή κάτι ελπιδοφόρο όπως υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι.
Εγώ θεωρώ ότι είναι ελπιδοφόρο. Η πολιτική σκηνή έχει περάσει έτσι κι αλλιώς σε μια νέα φάση. Είναι ελπιδοφόρο γιατί ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Το πολιτικό σύστημα δεν χρειάζεται ανανέωση μόνο στα πρόσωπα αλλά και στο επίπεδο των πρακτικών και των ιδεών.

- Κατεβαίνετε στη Β’ Αθηνών. Μια περιφέρεια με μεγάλες ανισότητες. Τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο αυτή τη στιγμή;
Αυτό που χρειάζεται η Β’ Αθηνών είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Μιλήσατε για ανισότητες. Αυτό είδα εγώ μιλώντας με τον κόσμο ότι όλοι έχουν κάνει θυσίες και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και θέλει οι θυσίες αυτές από την επόμενη ημέρα να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να πάμε μπροστά. Δεν θέλουμε να πάμε πίσω. Να έρθει μια κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την ΕΕ και θα μας πάει πίσω.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή της...

Play Button
Keywords
Τυχαία Θέματα