Σταυρος θεοδωρακης: ο πλοιαρχος «νεμο» του ποταμιου!

14:35 16/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, αυτό το μεταλλαγμένο φρούτο που λέγεται «Ποτάμι», είχα πολλές απορίες. Αναρωτιόμουν τι είδους διασταύρωση έχει γίνει και βγήκε αυτό το...
περίεργο και πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα πολιτικά φρούτα.

Τόσο περίεργο και φουσκωμένο από τα ΜΜΕ με διάφορους χρωματισμούς που σε χρόνο μηδέν απλώθηκε σε όλη τη χώρα από ένα πρόσωπο με το σακίδιο στον ώμο, λες και έσπερνε το μεταλλαγμένο προϊόν και φύτρωνε όπου το πετούσε με τη βοήθεια της τηλεόρασης.

Από
την άλλη εμφανιζόταν σαν ο μεσσίας που θα σώσει την Ελλάδα, η ο Απόστολος Παύλος κηρύττοντας την αγάπη και τον λόγο του «Θεού!».
Η προβολή που απολάμβανε και απολαμβάνει από τα ΜΜΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης σκέψης ότι κάποια συμφέροντα είχαν βρει τον άνθρωπό τους. Ήθελαν και θέλουν να κόψουν την πορεία σε πολιτικές που φαινόταν ότι έρχονται στην εξουσία και δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν.

Όσοι πιστεύουν ότι ο Θεοδωράκης από μόνος του αποφάσισε να κάνει κόμμα χωρίς χρήμα, οργάνωση και πολιτικές δομές, είναι εκτός τόπου και χρόνου! Δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα, ό Έλληνας πιστεύει εύκολα τα πολιτικά παραμύθια και τα μεγάλα λόγια με τα οποία τον έχουν γαλουχήσει συμφέροντα και πολιτικοί, γενιές και γενιές.

Πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος η αφελής να πιστεύει ότι στην Ελλάδα ο όποιος Θεοδωράκης μπορεί αν αλλάξει τον ρου της Ιστορίας μας. Το «Ποτάμι» είναι μια φούσκα που γεννήθηκε από λάθη και παραλείψεις των πολιτικών, και αυτά τα λάθη όπως συμβαίνει πάντα εκμεταλλεύονται τα κοράκια και οι γύπες που περιμένουν την ευκαιρία!!!

Το Ποτάμι είναι μια τέτοια περίπτωση. Ένα κόμμα χωρίς πολιτικούς, με πολιτικούς; Λίγο δεξιά, λίγο αριστερά; Έχει μέσα κεντρώους, δεξιούς, φιλελευθέρους, μεταρρυθμιστές; Είναι μια παρέα φιλόδοξων «ανθρώπων»; Που ανήκει ιδεολογικοπολιτικά ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ανόμοιο μεταξύ του;

Κάποιοι πρώην βουλευτές που μετακόμισαν από άλλα κόμματα στο Ποτάμι, μην σας παραμυθιάζουν ότι πήγαν για να σώσουν την Ελλάδα μέσα από το Ποτάμι. Απλά πήγαν για να σώσουν τον εαυτό τους. Διάφορες συγκυρίες και εποχές δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Οι εμπνευστές τέτοιων φαινομένων που στηρίζονται σε συγκεκριμένα συμφέροντα, αποκτούν φίλους και οπαδούς. Προσελκύουν περιθωριακούς τύπους και σταδιακά μπολιάζονται με διανοούμενους, επιστήμονες και κάθε είδους «προσωπικότητες» της εποχής και το ρεύμα που υπάρχει, για να αποκτήσουν αναγνώριση και οντότητα!

Κάθε εποχή έχει το δικό της χρώμα! Ακόμα και τα «Μάταλα» κάποιος τύπος τα γέννησε με φόντο τις σπηλιές της Κρήτης. Έτσι και ο Σταύρος αφού περιπλανήθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας και της εστίασης, βρέθηκε στην πολιτική χωρίς πολιτικούς, αλλά με πλούσια προίκα!

Αυτή των ΜΜΕ που τον στηρίζουν μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι που του ανέθεσαν να κάνει και να πειραματιστούν για το μέλλον. Μόνο που το ταξίδι αυτό μου θυμίζει τον πλοίαρχο «Νέμο» ήρωα του Ιουλίου Βέρν στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

Ο πλοίαρχος «Νέμο» κατορθώνει να κατασκευάσει ένα τέλειο υποβρύχιο με το οποίο εξερευνά τα μυστικά των βυθών και απολαμβάνει τις σπάνιες ομορφιές του άγνωστου υποθαλάσσιου κόσμου. Ο αναγνώστης συνοδεύει τον πλοίαρχο σε αυτή τη μαγευτική περιπλάνηση των βυθών και καθηλώνεται από τα απρόβλεπτα γεγονότα και ζει ένα όνειρο.

Αν ένα τέτοιο όνειρο μέσα από το Ποτάμι θέλει να ζήσει ο Σ. Θεοδωράκης με όσους τον ακολουθούν ως πλοίαρχο «Νέμο» το έχει επιτύχει με τη βοήθεια των χορηγών του. Με μία διαφορά. Το Ποτάμι δεν έχει βυθούς να εξερευνήσει. Έχει πιράνχας, κροκόδειλους και κάθε είδους τρωκτικά, και ο πλοίαρχος «Νέμο» του Ποταμιού δεν θα έχει την τύχη του ήρωα του Ιουλίου Βέρν.

Γι΄αυτό όσοι τον ακολουθούν ας κάνουν μια προσπάθεια να τον σώσουν στις 25 Ιανουαρίου πριν πέσει στα πιράνχας του Παταμιού. Καλή είναι και η δημοσιογραφία, καλύτερη η εστίαση, αποφέρει περισσότερα χρήματα.
Όνειρο ήταν και πάει!!!
Άντε γεια!
Keywords
Τυχαία Θέματα