Νεες αιματηρες επιθεσεις αυτοκτονιας στην καμπουλ...

17:23 1/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σήμερα το πρωί στην ανατολική και τη δυτική Καμπούλ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, είχαν στόχο δύο οχήματα ...
του στρατού και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, 48 ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, στρατηγός Ζαχίρ Αζίμι, έγραψε στο λογαριασμό του Twitter ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν.

Λεωφορείο του αφγανικού στρατού και ένα όχημα μεταφοράς
προσωπικού των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων αποτέλεσαν τους στόχους των επιθέσεων. Η επίθεση στη δυτική Καμπούλ, κοντά στο πανεπιστήμιο, ήταν η σφοδρότερη, καθώς κατέστρεψε το στρατιωτικό λεωφορείο ενώ έσπασαν τα τζάμια καταστημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 20.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές επιθέσεις σημειώνονται τη μεθεπομένη της ορκωμοσίας του προέδρου Ασράφ Γάνι. Η τελετή της Δευτέρας επισκιάστηκε από σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στην πόλη στις οποίες τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Χθες η αφγανική κυβέρνηση υπέγραψε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διμερή συμφωνία ασφαλείας ώστε να επιτραπεί σε 12.500 ξένους στρατιώτες να παραμείνουν στη χώρα το 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα