Νεα επελαση του χιονια απο σημερα

08:54 1/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης από τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι έντονες χιονοπτώσεις αρχικά και οι ισχυρές βροχοπτώσεις αργότερα, αλλά και...
ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Λόγω του χιονιά δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο νομό Ευρυτανίας
και τους δήμους Διρφίων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς και στο Μενίδι, τους Θρακομακεδόνες, τον Ωρωπό και το Πόρτο Ράφτη.

Στους -15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία το απόγευμα της Τρίτης στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν στο νομό Πέλλας.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρά την ηλιοφάνεια που επικράτησε, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 3 βαθμούς, ενώ στην πόλη της Φλώρινας ο υδράργυρος παραμένει στους -5 βαθμούς. Αντίστοιχα, -1 βαθμό είχαν Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη, 0 τα Γρεβενά και η Καστοριά, και 2 η πόλη της Δράμας.

Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Θεσσαλία, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Βόλο (-4 βαθμοί Κελσίου).

Την Τρίτη οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί σε Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα, με τον θερμόμετρο να πέφτει στους -10 βαθμούς Κελσίου. Ήλιος «με δόντια» στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έφτασε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό στην Καβάλα και τις Σέρρες με το θερμόμετρο, το πρωί, να υποχωρεί στους -8 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη και λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη.

Το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδέινωση του καιρού, με χιονόνερο στα νησιά του Ιονίου και στη Νότια Πελοπόννησο και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -6 έως 3 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 5 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 0 έως 7 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με τάσεις ενίσχυσης στα δυτικά σε θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις που μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μετριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, ενισχυ
Keywords
Τυχαία Θέματα