Η αϊσα κανταφι θελει να καταθεσει υπερ του αδελφου της, σαιφ αλ-ισλαμ

08:23 1/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η κόρη του Μουαμάρ Καντάφι, Αϊσά, θέλει να δώσει "συγκεκριμένες" πληροφορίες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) σχετικά με τον αδελφό της, Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. "Η Αϊσά Καντάφι θα ήθελε να δώσει συγκεκριμένες...
πληροφορίες, που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν το δικαστήριο να αποφασίσει την ορθή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει", αναφέρει ο συνήγορός της, Νικ Κάουφμαν, σε επιστολή του προς το ΔΠΔ.

"Οι
πληροφορίες (...) θα βοηθήσουν το δικαστήριο να καθορίσει αν οι λιβυκές αρχές θέλουν πραγματικά να παράσχουν στον Σάιφ αλ-Ισλάμ μια αποτελεσματική νομική εκπροσώπηση ή μια δίκαιη δίκη", προστίθεται στο κείμενο.

Η Αϊσά Καντάφι ζητά την άδεια να δώσει "κατ' εξαίρεση" αυτές τις πληροφορίες με σκοπό "να προστατεύσει τα συμφέροντα του αδελφού της".

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ενημέρωσε τον Νοέμβριο το ΔΠΔ ότι η Τρίπολη επιθυμεί να δικαστεί από λιβυκό δικαστήριο ο Σάιφ αλ-Ισλάμ. Το ΔΠΔ τον θεωρεί ύποπτο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία διέπραξε μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2011, την περίοδο της καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στη Λιβύη.

Στις 27 Ιουνίου 2011 το ΔΠΔ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Σάιφ αλ-Ισλάμ ο οποίος συνελήφθη τελικά στις 19 Νοεμβρίου. Η Αϊσά, οι αδελφοί της Μοχάμεντ και Ανίμπαλ, η μητέρα της Σαφίγια και πολλά άλλα μέλη της οικογένειας - κυρίως παιδιά -βρίσκονται από τα τέλη Αυγούστου στην Αλγερία η οποία τους επέτρεψε την είσοδο στη χώρα για "αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους".

Την περασμένη εβδομάδα το ΔΠΔ διέψευσε ότι αποφάσισε να δικαστεί ο Σάιφ αλ-Ισλάμ στη Λιβύη από λιβυκό δικαστήριο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης.
Keywords
Τυχαία Θέματα