''νδ και πασοκ διατηρουν το νοσηρο κλιμα διαφθορασ''...

Για «διατήρηση της νοσηρότητας στην πολιτική σκηνή» που «αποσταθεροποιεί περαιτέρω τη δημοκρατία» κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου, μία ημέρα μετά ...
την απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός επέλεξε να διατηρηθεί το νοσηρό κλίμα διαφθοράς και ανομίας που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα, όπως έγινε και με τις άλλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
για τη λίστα Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Siemens και για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η πρόταση του κόμματος ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του ελληνικού λαού για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως κατά τη χθεσινή συζήτηση ο κ. Βενιζέλος δεν καταφέρει να δώσει στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας. «Σε αυτό το κόλπο γκρόσο, ο κ. Βενιζέλος υπήρξε απλώς αφελές θύμα του ή συμμετείχε ενσυνείδητα; Τσιμουδιά επ’ αυτών ο κ. Βενιζέλος. Αντί πειστικών απαντήσεων προτίμησε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, ακόμη και αυτογελοιοποιούμενος, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων των πολιτικών φίλων του κ. Σαμαρά», αναφέρουν στελέχη του κόμματος.
Κάνουν επίσης λόγο για «προσωπικό πολιτικό ναυάγιο του κ. Σαμαρά», ο οποίος –όπως σημειώνουν - «επέλεξε, άλλη μια φορά να συγκαλύψει την υπόθεση ώστε να προστατέψει τον κ. Βενιζέλο, ενδίδοντας, έτσι, στον δημόσιο εκβιασμό (σταθερότητα κυβέρνησης) του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα