Νδ : στοχος της νδ το 39% που ειπε ''ναι''...

20:00 9/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Αποκλείει την συγκρότηση ενιαίου σχήματος με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ - Εκτιμά ότι «οι πολίτες θα δώσουν στον κ. Τσίπρα ...
την ευκαιρία να δραπετεύσει» αν ο πρωθυπουργός καταφύγει σε πρόωρες εκλογές - Απευθύνει πρόσκληση σε πολίτες και στελέχη εκτός γαλάζιων κομματικών τειχών.

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα
του Ιουλίου κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παραμονές της συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για το τρίτο μνημόνιο ο κ. Μεϊμαράκης καεί τους πολίτες «να συμβάλλουν ώστε να συνδιαμορφώσουμε με τις δικές τους ιδέες το συνολικό μας πρόγραμμα» και επιμένει ότι η ΝΔ είναι το κέντρο αναφοράς των πολιτών που επιθυμούν μεταρρυθμίσεις αλλά και την επικράτηση της «λογικής».

«Είναι γεγονόςότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αρχικά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό - το 39% που είπε «ναι» στο δημοψήφισμα και όχι μόνο- στο οποίο οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε» τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συγκρότησης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Φιλοδοξία μας είναι να εκφράσει η ΝΔ το ευρωπαϊκό μέτωπο του «ναι» στο δημοψήφισμα, σημειώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ξεκαθαρίζει: «Άλλωστε πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει μέτωπο ή συνασπισμός κομμάτων διότι ο εκλογικός νόμος που ισχύει δεν δίνει το bonus σε συνασπισμό κομμάτων. Κατα συνέπεια αυτοδιάλυση της ΝΔ είτε των άλλων κομμάτων, για να συγκροτήσουν ένα ενιαίο ευρωπαϊκό κόμμα, δεν το βλέπω. Ούτε έχει συζητηθεί».

Παρά το ότι παραδέχεται ότι υπάρχουν σενάρια συνεργασίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ προσθέτει: «Δεν έχω δει και καμία τέτοια αξιόλογη πρόταση από τα άλλα κόμματα. Η ΝΔ είναι το ευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Κατά συνέπεια, χωρίς να έχει αλαζονεία, δικαιούται και μπορεί να εκφράζει την ευρωπαϊκή πολιτική».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι «αυτές οι εκλογές είναι καταστροφή, δεν είναι η λύση. Και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιο λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και στο δημοψήφισμα ξαναπήρε. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια, γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως θέλει να δραπετεύσει και πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νέα συμφωνία. «Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο επιλογής: Μη συμφωνία είναι καταστροφή, φεύγουμε ανεπιστρεπτί από την Ευρωζώνη, πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και μείωση μισθών, συντάξεων, αξιών, "κούρεμα" καταθέσεων» λέει ο κ. Μεϊμαράκης και προσθέτει: «Η άλλη επιλογή είναι η κακή συμφωνία, στην οποία καταλήγει με ευθύνη της η κυβέρνηση. Η οποία ωστόσο μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα χρήματα τα οποία μας δίνουν και να βελτιώσουμε τη συμφωνία. Και αυτό θα παλέψουμε να κάνουμε».

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ αμφισβητεί την αποψη κυβερνητικών στελεχών ότι σε περίπτωση που στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο η κυβερνητική δύναμη μειωθεί κάτω από τους 151 βουλευτές ο κ. Τσίπρας θα έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, άρα θα νομιμοποιείται πολιτικά να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. «Η αρχή της δεδηλωμένης μπορεί να διαπιστωθεί με πρόταση μομφής ή με ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν διαπιστώνεται σε ψηφοφορίες για νομοσχέδια ή άρθρα νομοσχεδίων. Κατά συνέπεια, εφόσον δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόταση, τεκμαίρεται ότι υπάρχει δεδηλωμένη. Και θα έλεγα ότι ορθώς τεκμαίρεται, διότι και αυτοί που καταψηφίζουν τα νομοσχέδια λένε ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση στην ουσία είναι τρικομματική. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ΑΝΕΛ και οι αποσχισθέντες -ή όχι ακόμη- από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, σε ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση τεκμαίρεται ότι θα πάρει τις 151 και πιο πολλές» επισημαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην «Καθημερινή».
Keywords
Τυχαία Θέματα