''na σταματησει η αθηνα τη διαρκη τσακτικη της κωλυσιεργιασ''...

18:15 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro
...EΠΙΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα «να σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» έστειλε ο ειδικός σε θέματα ...
οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Χανς Μίχελμπαχ.
Απέρριψε, δε, το ενδεχόμενο να δοθεί στην Αθήνα περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια και
επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής.
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη της ότι η υπομονή έχει όρια», προειδοποίησε ο κ. Μίχελμπαχ, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Der Handelsblatt». «Αν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας κάνει τώρα λόγο για έλλειμμα περίπου 10,5 δισ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια, πρέπει να του πει κανείς ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχε αυτό το έλλειμμα, αν είχε γίνει σωστή δουλειά στην Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις - γιατί τότε θα είχαν μπει αρκετά χρήματα στο ταμείο», ανέφερε.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε στην ουσία να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αν είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων», αλλά, όπως είπε, «πρακτικά δεν έγινε τίποτα σε αυτό τον τομέα». Ο κ. Μίχελμπαχ κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες, καθώς, όπως είπε, «η αθέτηση του λόγου δεν πρέπει να ανταμείβεται».
Επεσήμανε ακόμη ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει. «Η οικονομία χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό. Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταφέρει το κράτος», ανέφερε το στέλεχος του CSU.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα