''na kληθουν τα μελη του κυσεα''...

20:09 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Το αίτημά του για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ επανέφερε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο, ο οποίος αντέδρασε έντονα όταν ο Πρόεδρος είπε πως ...εάν θέλουν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, να τους καλέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Τσοχατζόπουλος:
Δικό σας έργο είναι να τους καλέσετε.
Πρόεδρος: Τους έχετε βολιδοσκοπήσει;
Παγορόπουλος: Όλοι θέλουν να έρθουν, αλλά υπό την δική σας ομπρέλα.
Πρόεδρος: Φοβούνται;
Παγορόπουλος: Δεν το κρίνω εγώ. Συζήτησα σχεδόν με όλους και μου είπαν ότι θέλουν να έρθουν, αλλά θέλουν τη δική σας ομπρέλα.
Τσοχατζόπουλος: Έχουμε φορτωθεί μια εγκληματική επιβαρυντική, κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος μας από το 2010 με εκτελεστές πολιτικά πρόσωπα τα οποία αξιοποίησαν τις δυνατότητές τους προωθώντας τους δικούς τους πολιτικούς στόχους εναντίον μου. Επομένως έχοντας ένα φορτωμένο πακέτο θα πρέπει να πάτε ένα βήμα παραπάνω. Να βγείτε έξω από αυτή την κατάσταση...»
Τα επιχειρήματά του προκειμένου να καταρριφθεί το αδίκημα της δωροδοκίας προέβαλε ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος.
Στην τοποθέτησή του επί των εγγράφων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως υπάρχουν κινήσεις λογαριασμών εταιρειών που δεν συνδέονται ευθέως με τον κατηγορούμενο πρώην Υπουργό, τονίζοντας πως οι μόνοι που μπορούν να πουν αν δωροδοκήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι κυρίως ο πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που συνυπέγραψαν τις αποφάσεις για τα TOR M1 και τα υποβρύχια.
Παγορόπουλος: «Οι μόνοι που μπορούν να πουν αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος είναι αυτοί που συνυπέγραψαν τις αποφάσεις για τα TOR M1 και τα υποβρύχια. Κυρίως ο πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ και τότε πρωθυπουργός της χώρας. Από έγγραφα φαίνεται ότι τόσο αυτός όσο και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εξωτερικών είχαν άμεση αντίληψη πώς κινείται η διαδικασία στα εξοπλιστικά προγράμματα. Δωροδοκία δεν υπάρχει. Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση όπου περιγράφεται λεπτομερώς με ποια λογική υπεγράφη η σύμβαση των υποβρυχίων, αναφέρει ότι ήταν τα καλύτερα και φθηνότερα. Αν ήταν έτσι ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της δωροδοκίας;»
Όπως επισήμανε ο κ. Παγορόπουλος, η εταιρεία Ferrostaal σε συνεργασία με την HDW δεν θα μπορούσαν να δωροδοκήσουν τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όταν τα δεδομένα ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν σε άλλη ανταγωνιστική εταιρεία να κερδίσει το διαγωνισμό. «Όλα αυτά καθιστούν αδύνατη λογικά τη δωροδοκία» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Α. Τσοχατζόπουλου
Ο συνήγορος επέμεινε πως το ΚΥΣΕΑ έκανε την επιλογή των ΤOR M1 τα οποία επελέγησαν για στρατιωτικοπολιτικούς λόγους.
Παγορόπουλος: «Ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που είχε να κάνει με το ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ έκανε την επιλογή και όχι ο Τσοχατζόπουλος. Η δωροδοκία είναι τελείως μαύρο σημείο, που φοβάμαι ότι θα μείνει μαύρο ως το τέλος, γιατί δεν βλέπω από το δικαστήριό σας να καλεί αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι δίκαιη δίκη. Θα δικάσετε έναν άνθρωπο... Πρόβατο επί σφαγή».
Για τη Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε με έντονο ύφος και στην απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της Βίκης Σταμάτη λέγοντας:
«Πρόσφατα το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να αγνοήσει αιτήματα ανθρώπων άρρωστων και τους απάντησαν με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν ένα χρόνο. Απέρριψαν το αίτημα. Αρνήθηκαν οι εφέτες να ασχοληθούν με την ουσία της υπόθεσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί η δικαιοσύνη λειτουργεί ιδιαίτερα;».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα