O στουρναρας λεει οτι ικανοποιηθηκε απο την αποφαση!...

20:09 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΛΛΟΥ!
Ανοικτό το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες και, αν είναι θετική, θα εφαρμοστεί από την1η Αυγούστου...
Τη διευκρίνιση αυτή έκανε, χθες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,
ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με την εκταμίευση των δόσεων, τους επόμενους μήνες.
Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφορά του 1,3 δισ. ευρώ που υπάρχει μεταξύ του ποσού που εγκρίθηκε χθες και αυτού που είχε δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή 8,1 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας υποστήριζε ότι υπήρξαν κάποιες εισηγήσεις, αλλά για το πρόσθετο αυτό ποσό, που δεν αποτελούσε μέρος του προγράμματος.
Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν το δέχθηκαν, με το επιχείρημα ότι θα αποτελούσε αλλαγή του προγράμματος που δεν θα γίνονταν δεκτό από τα κοινοβούλιά τους. «Παρά την πολιτική κρίση, καταλήξαμε σε συμφωνία που εγκρίθηκε από το Eurogroup, το πρόγραμμα θεωρείται ότι συνεχίζεται κανονικά, η αξιολόγηση ήταν αρκετά θετική σήμερα, ενώ έκλεισε το δημοσιονομικό κενό που είχε δημιουργηθεί στον τομέα της υγείας», ανέφερε.
Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το ότι δεν θα εφαρμοστεί για το 2013 εισφορά στις επιχειρήσεις για να καλυφθεί το έλλειμμα στον ΟΑΕΕ και πως δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις των αξιωματικών. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, πρέπει να τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, να αναδιαρθρώσουμε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, να γίνει αποπληρωμή των οφειλουμένων στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και να έχει περάσει ο κώδικας δικηγόρου, είπε. Μέχρι τις 19 Ιουλίου, πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που αφορά φορολογική διοίκηση, ιδιωτικοποιήσεις και υγεία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα