''να καταγγειλλουν το μνημονια και βλεπουμε''

13:33 29/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Κλειστή κράτησε την πόρτα για τον Γιώργο Παπανδρέου και το σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση για το «άνοιγμα» που επιχείρησε...
ο πρώην πρωθυπουργός με συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν στη βάση προγράμματος και αρχών περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Είναι σαφές αυτό» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM. Απέδωσε, μάλιστα, την κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθειά του να επανέλθει στον ενεργό πολιτικό στίβο.

Παρόλα αυτά άφησε μια χαραμάδα ανοιχτή για μια ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με τον χώρο από τον οποίο προέρχεται το ΠΑΣΟΚ θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη σημερινή του μορφή αλλά και τη στάση του απέναντι στο Μνημόνιο.

«Αν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως, θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση: Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, στις πολιτικές λιτότητες, στο πώς αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της αγοράς και το κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν πέντε πράγματα που είναι αναγκαίο να γίνουν, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα του Μνημονίου. Αν επιμείνουμε ότι το Μνημόνιο πρέπει να παραμείνει, αυτός ο χαλκάς στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς τέλος για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αυτοκτονία ενός 18χρονου μαθητή στα Γιαννιτσά και με την οποία υπόσχεται κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή θα εκδιδόταν ούτως ή άλλως επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά τη σύνδεση της εξαγγελίας με την τραγωδία στα Γιαννιτσά. «Δεν ήταν μόνο η αφορμή η αυτοκτονία ενός εφήβου, η οποία αποδείχθηκε, όπως λέτε εσείς, από το ρεπορτάζ ότι ήταν τελικά για άλλους λόγους. Ούτως ή άλλως θα έβγαινε αυτή η ανακοίνωση. Το άγχος που περνάνε τα παιδιά αυτά και η ελληνική οικογένεια και τα χρήματα που κατασπαταλά για μια θέση στο υποτίθεται δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και το ελληνικό πανεπιστήμιο, τα γνωρίζετε καλά» κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου το ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα