''μυλοσ'' με τις καταγγελειες καμμενου περι δωροδοκιας βουλευτων του...

Αναταράξεις στην μεθόριο του κεντρικού πολιτικού σκηνικού που κλυδωνίζεται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας...
προκαλούν οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί νέας απόπειρας εξαγοράς βουλευτή του κόμματός του προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Λίγες εβδομάδες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης περί αργυρώνητων βουλευτών οι ΑΝΕΛΛ επιχειρούν να επαναφέρουν την υπόθεση με την κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου να καταγγέλλει πως κομματικό στέλεχος της ΝΔ της πρόσφερε
3.000.000 ευρω ώστε να στηρίξει την κυβερνητική επιλογή στην κρίσιμη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου. Την αποκάλυψη της βουλευτού επιβεβαίωσε και ο κ. Καμμένος με παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό όπου είπε πως ο κ. Γιώργος Σούκουρης, συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά προσέγγισε τη βουλευτή και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι νέες καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία διέταξε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος βγήκε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας «τα νοσηρά κατασκευάσματα για δήθεν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών συνιστούν έγκλημα. Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λάσπης που ξεκίνησε πριν από μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ διερευνήθηκε από την Δικαιοσύνη και μπήκε στο αρχείο αφού δεν κατατέθηκε το παραμικρό στοιχείο. Παρόλα αυτά βρήκε άξιο συνεχιστή στους ΑΝΕΛΛ που συνεχίζουν αδίστακτα την ίδια σκευωρία. Το πρόσωπο που αναφέρουν σαν δήθεν μεσολαβητή για τον επηρεασμό βουλευτή των ΑΝΕΛΛ δεν είναι καν μέλος της ΝΔ. Καλούμε τη Δικαιοσύνη να φθάσει άμεσα την έρευνα μέχρι τέλους, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αθλιότητα των αδίστακτων σκευωρών».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν και οι παρεμβάσεις των πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛΛ Γιώργου Νταβρή και Ραχήλ Μακρή οι οποίοι υποστήριξαν ότι πάγια τακτική του κ. Καμμένου είναι να καταγγέλλει αυθαίρετα όσους βουλευτές φεύγουν από το κόμμα του ότι χρηματίστηκαν ή ενέδωσαν σε εκβιασμούς.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καταγγελία περι χρηματισμού έγινε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο κ. Καμμένος κατέθεσε στην δικαιοσύνη για την υπόθεση περι αργυρώνητων βουλευτών. Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών Αθηνών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο που αποκάλυψε τότε το protothema και το οποίο έθετε εκείνη την υπόθεση στο αρχείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε ερώτησή μας εάν έχει συγκεκριμένα στοιχεία κατά τόπο, χρόνο και συνθήκες τέλεσης δωροδοκία ή άσκηση πίεσης σε οποιονδήποτε βουλευτή, απάντησε (σ.σ. ο κ. Καμμένος) ότι: «έχω καταγγελία βουλευτού (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει από αυτό»». Ωστόσο, ο εισαγγελέας επεσήμαινε πως «Δεν υπάρχουν όμως τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για την δικαστική έρευνα χωρίς ωστόσο να εισφέρει στη διενεργούμενη δικαστική έρευνα ούτε το όνομα του βουλευτή εις όν έγινε η προσφορά, ούτε κατέθεσε περί των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται να έλαβε χώρα η προσφορά».

Εμπλοκή και με Π. Μελά

Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί εκτιμούν ότι ο κ. Καμμένος με την επιμονή του σε καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών επιχειρεί να περιφρουρήσει το κόμμα του από ενδεχόμενες νέες αποχωρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Ξουλίδου «αποκαλύπτοντας» την δική της εμπειρία είπε ότι το πρόσωπο που την προσέγγισε της αποκάλυψε ότι ήδη έχει «δωροδοκηθεί» ο κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ο βουλευτής παρενέβη άμεσα επισημαίνοντας: «Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κα Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια… «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι;». Ωστόσο η κυρία Ξουλίδου απάντησε «Στον αέρα δεν μπορώ να σας πω»
Keywords
Τυχαία Θέματα